Vacante

# vacanta cu masina # traseu de calatorie #drumetii #rute drumetii

Cele mai frumoase drumuri din lume pentru o vacanta cu masina

O vacanta cu masina personala ofera, printre altele, satisfactia de a parcurge unele dintre cele mai interesante trasee. Descopera cele mai frumoase drumuri din lume.
 

Transfagarasan, Romania


Transfagarasanul este considerat una dintre cele mai frumoase sosele din lume, acesta aparand in mai multe topuri internationale. Soseaua care leaga zonele istorice din Transilvania si Tara Romaneasca ofera panorame muntoase deosebit de frumoase. Soseaua a fost construita in anii '70 in timpul regimului comunist in scop militar.
 

Stelvio Pass, Italia


Stelvio Pass este o sosea din Italia situata la inaltime. Aceasta se afla la o altitudine de peste 2700 metri si este considerata o destinatie potrivita pentru amatorii de sporturi extreme ca urmare a curbelor sale.
 

The Overseas Highway, Statele Unite


The Overseas Highway este o autostrada construita la sfarsitul anilor '30 in Florida. Autostrada traverseaza 42 de poduri si pentru a o parcurge este nevoie de aproximativ 4 ore. Drumul este construit deasupra apei, iar privelistea asupra oceanului si apusul de soare ofera privelisti impresionante.
 

The Red Rock Scenic Road, Statele Unite

The Red Rock Scenic Road este un drum celebru din Arizona. Drumul trece prin Padurea Nationala Coconino si pe la Montezuma Castle National Monument. Red Rock Scenic Road este, insa, celebru pentru stancile sale rosiatice din desert.
 

Atlantic Road, Norvegia


Atlantic Road este considerat constructia secolului in Norvegia si este o sosea care leaga Kristiansund de Molde. Soseaua este atractiva datorita pantelor sale si a panoramei naturale din jur.
 

Iroha-zaka, Japonia


Iroha-zaka este o sosea in Japonia care leaga orasele Oku-Nikko si Nikko. La fiecare colt al soselei exista o litera din alfabetul chinez antic, soseaua avand in total 48 de curbe. Iroha-zaka are un drum care urca si unul care coboara.
 

Yungas de Nord, Bolivia


Yungas de Nord este o sosea in Bolivia, in Anzii Cordilieri, care leaga Coroico de La Paz. Yungas de Nord este considerat unul dintre cele mai frumoase, dar si cele mai periculoase drumuri din lume.

Sursa foto: lostateminor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea