Vacante

# destinatii de toamna #turism #city-break #destinatii vacanta #city break toamna

Cele mai frumoase city break-uri de toamna

City break-urile de toamna ofera posibilitatea unei escapade de weekend si chiar un weekend prelungit intr-un oras din Europa sau de pe alt continent. Cei care au la dispozitie intre 2 si 4 zile libere pot vedea o noua destinatie, la preturi accesibile. Toamna reincep spectacolele, concertele, temperaturile sunt mai placute, iar obiectivele turistice nu mai necesita ore de stat la coada.

Iata cele mai frumoase city break-uri de toamna:

City break de toamna in Amman

Turistii care au vazut deja capitalele europene si isi doresc altceva pot alege Ammanul ca destinatie de city break. Capitala Iordaniei este un centru politic, comercial si cultural al tarii si, totodata, unul dintre cele mai vechi orase ale lumii locuite in mod continuu.

Toamna este un anotimp potrivit pentru o vacanta in Iordania, datorita temperaturilor placute. Ammanul este renumit pentru gastronomia lui, cu influente siriene, egiptene si mediteraneene. Zona veche a orasului constituie principala atractie turistica pentru cei care ajung pentru prima data in Amman. Orasul atrage prin ruinele romane, muzeele si moscheile sale. Totodata, Ammanul este o destinatie potrivita pentru amatorii de cumparaturi si viata de noapte. Un city break in acest oras costa de la 550 euro de persoana.

City break de toamna in Praga

Cei care vor sa mearga pe urmele unor personalitati precum Einstein, Kafka, Mozart pot alege Praga ca destinatie de vacanta. Un city break in aceasta metropola este o alegere potrivita intotdeauna deoarece orasul este foarte ofertant in plan turistic. Diversitatea si bogatia arhitecturala, spectacolele de muzica, gastronomia locala si peisajele sunt doar cateva dintre atributele Pragai.

Toamna este o perioada bogata in evenimente in Praga. Intre 1 septembrie si 7 octombrie au loc Saint Wenceslas Celebrations, un festival international care celebreaza arta. Intre 8 - 22 septembrie are loc Dvorak Prague International Music Festival in oras. In cadrul acestui festival sunt sustinute concerte cu artisti si orchestre renumite. Intre 23 septembrie si 3 noiembrie se desfasoara Strings of Autumn 2012. Un city break in Praga incepe de la 200 euro de persoana.

City break de toamna in Venetia

Venetia este sufocata de turisti in sezonul estival, iar aglomeratia strazilor inguste si arsita soarelui de vara pot fi suparatoare. Alege prima jumatate a toamnei pentru o vizita de cateva zile in acest oras. Preturile pot fi ceva mai mici comparativ cu perioada verii si ai ocazia de a vizita in liniste si alte insule pentru a vedea mai mult decat atractiile arhicunoscute ale Venetiei.

Un city break de 4 zile in Venetia costa in jur de 350-400 euro de persoana, pret in care este inclus si biletul de avion. Mergi in Venetia in septembrie sau cel tarziu in octombrie, cand media maxima de temperatura este de 18-20 grade Celsius. Planifica un program in asa fel incat sa ai timp sa vezi toate locurile pe care ti le doresti. Intereseaza-te de programul curselor cu vaporetto si vei putea descoperi Venetia intr-o perioada mai relaxata, cu turisti mai putini.

Foto: easyjet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea