Vacante

#destinatii de sarbatori #valea prahovei #austria #borsa #arieseni #craciun 2008 #revelion 2009

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de sarbatori II

Desi agentiile de turism au inregistrat o stagnare fata de anul trecut, la vacantele de sarbatori, destinatiile care se situeaza in fiecare an pe primele locuri au ramas neschimbate: Valea Pravohei pentru intern si Austria pentru extern.

Iata topul destinatiilor externe de sarbatori, vandute prin intermediul agentiilor de turism:

Destinatii interne

1.Valea Prahovei, Poiana Brasov
2. Alte statiuni montane (Arieseni, Borsa, Vatra Dornei)
3. Statiuni balneoclimaterice (lider - Baile Felix)
4. Zona Bran-Moieciu
5. Alte zone de turism rural (Apuseni, Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului)
6. Litoralul Marii Negre (Mamaia, Mangalia, Saturn)

Destinatii externe

1. Austria
2. Alte destinatii de schi si de iarna (Bulgaria, Italia, Franta, Elvetia, Slovacia)
3. Destinatii din bazinul mediteraneean (Egipt - Sharm El Sheikh, Hurghada, Turcia – Antalya, Tunisia, Cipru, Malta, Grecia, Spania)
4. Orase europene (Paris, Barcelona, Lisabona, Roma, Viena, Praga, Budapesta, Istanbul)
5. Destinatii exotice si croaziere.

Valea Prahovei, cu emotii de sarbatori

Ofertele de Craciun si revelion de pe Valea Prahovei s-au confruntat in acest an cu o situatie mai putin placuta. Pentru prima data in ultimii 7 – 8 ani, la 1 decembrie inca mai existau locuri disponibile, iar hotelierii au depus eforturi mai mari pentru a convinge lumea sa vina la munte de sarbatori. Pe de o parte, aceasta situatie a survenit din cauza crizei financiare mondiale, iar pe de alta parte, din cauza preturilor care au continuat sa creasca in aceasta zona.

In general, un pachet de revelion pe Valea Prahovei are o durata medie de 5 zile si propune un program special, cu barbeque, focuri de artificii, tombola cu premii si spectacol cu muzica live in noaptea de revelion. La categoria 3 stele, o astfel de vacanta (all inclusive) costa 1500 lei in Predeal. Pentru Sinaia, o vacanta de sarbatori la categoria 4 stele ajunge aproape la 2000 lei de persoana. Cei care doresc sa se bucure de lux si aleg hotelurile de 5 stele din Brasov platesc de la 560 euro de persoana pentru un sejur de 6 zile.

Budapesta targ de CraciunChiar si la 2 stele, un turist va scoate din buzunar cel putin 1300 lei, bani care asigura cazarea cu mic dejun sau demipensiune si cina festiva din noaptea de Anul Nou.

Schi in Borsa si la Arieseni

Nici in alte zone din tara, mai putin faimoase, nu gasim preturi mai bune. Astfel, pentru o vacanta de Craciun in Borsa, o pensiune de 3 margarete cere 400 euro de persoana pentru un sejur de minim 3 zile. Si daca vrei sa ai intimitate si sa inchiriezi toata vila, toata distractia te costa in jur de 2000 euro. Pentru a incuraja alegerea unei astfel de variante, la sejururile care indeplinesc minimum de nopti (4 in medie), se poate ca proprietarii sa ofere gratuit o noapte in plus.

In Borsa, hotelurile si pensiunile introduc in programul de sarbatori gustari maramuresene cu bauturi specifice (tuica, afinata, palinca), plimbari cu saniuta trasa de cai sau seara de colinde. Pe langa specificul traditional, turistii pot sa-si petreaca timpul la schi, in statiunea Borsa. Situata la o inaltime de 850 metri, aceasta este dotata cu 4 partii de schi si doua trambuline, telescaun si teleschi. Mai multe informatii despre partii si tarife gasesti pe site-ul oficial.

O alternativa pentru statiunile de schi de pe Valea Prahovei o reprezinta si partia de la Arieseni. Comuna Arieseni se afla intre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 950 metri. In sezonul rece, se poate face schi pe partia Vartop Arieseni, din decembrie pana in aprilie. Majoritatea turistilor care vin aici sunt cei din capitala. Conform site-ului oficial, un turist poate inchiria schiuri cu 20 lei pe zi sau o sanie cu 10 lei pe zi. Partia are o lungime totala de circa 1000 de metri si este dotata cu telescaun si teleschi.

O vacanta de o saptamana in perioada revelionului costa 2000 lei de persoana. Oferta este valabila pentru un hotel de 3 stele cu pensiune completa si cina festiva de Anul Nou.

Austria ramane in preferintele turistului roman

“Cel mai bine (si din timp) s-au vandut destinatiile exotice si pachetele turistice cu preturi mici si medii din Austria”, a anuntat un comunicat de presa ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania). Austria reprezinta prima alegere a romanilor pentru vacanta de sarbatori in statiunile montane unde turistii pot sa schieze si sa petreaca Craciunul sau revelionul in familie. Pentru mai multe informatii, citeste articolele Austria, destinatie de top pentru sarbatorile de iarna si Distractie in Austria in vacanta de iarna.

schi AustriaVacante la mare pret, de sarbatori

Destinatiile exotice si croazierele au intregistrat cea mai mare crestere de sarbatori, fata de anul 2007. O vacanta de 9 zile in Dubai, in perioada revelionului, s-a vandut cu aproximativ 2000 euro de persoana. 

Cei care au ales un circuit in Cancun si Mexico City vor scoate din buzunar circa 2500 euro. In ghidul de sarbatori, publicat de Ministerul Afacerilor Externe, turistii care calatoresc in aceasta perioada in regiunile Acapulco, Cancun, Riviera Maya sunt avertizati in privinta infractiunilor de aici. Principalele state care  trebuie evitate sunt Chihuahua, Baja California, Michoacan, Sinaloa, Tamaulipas, Guerrero, Veracruz si Tabasco.

Prima parte a acestui articol o gasesti aici.

Informatii despre vacantele de sarbatori gasesti in articolele urmatoare:

Poveste de iarna: acasa la Mos Craciun, Laponia

Targurile de Craciun din Europa, cu spiridusi si vin fiert

Palermo de Craciun

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de sarbatori

Moscova de Craciun

3 Vacante de Craciun in 3 stiluri diferite

A crescut numarul ofertelor last minute

Revelionul stradal, petrecere incendiara in aer liber

Preturi de sarbatori in Bulgaria cu 50% mai mici decat in Romania

Vacanta in Praga de sarbatori

Sarbatori de iarna la castel

Litoralul romanesc propune oferte de sarbatori

Vacanta in Viena, de sarbatori

Sarbatori de iarna cu tuica fiarta si taraf in Romania

Cat te costa vacanta de revelion in Romania

Cat te costa o vacanta de Craciun in strainatate I

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea