Vacante

#vacanta #schi #vacanta ieftina # vacanta schi #sfaturi de vacana #ponturi vacanta

Cele mai bune ponturi pentru o vacanta ieftina la schi

Pentru foarte multa lume, sarbatorile de iarna coincid cu vacanta la schi. Acest sport foarte popular este pe cat de indragit, pe atat de scump, cu atat mai mult in aceasta perioada a anului. Hotelierii, proprietarii de pensiuni si vile, precum si administratorii partiilor profita din plin de venirea sarbatorilor, pentru a creste preturile. Iar acest lucru nu se intampla doar la noi, ci peste tot. Dar nu trebuie sa te intristezi.

Daca nu ai reusit inca sa-ti rezervi o vacanta ieftina la schi, iti spunem noi ce trebie sa faci pentru a te distra pe cinste si a ramane si cu bani in buzunar.


1. Fixeaza vacanta la schi in afara sarbatorilor

Primul si cel mai important pas pentru planificarea unei vacante ieftine la schi este sa-ti fixezi perioada concediului in afara sarbatorilor, adica fie la inceputul lunii decembrie, fie dupa jumatatea lunii ianuarie.

In acest fel, ai sanse mai mari sa economisesti bani, deoarece nu prinzi varful de sezon. Urmareste ofertele last minute, care iti pot aduce la randul lor un discount generos.


2. Alege istet statiunea de schi

Daca iti doresti o vacanta ieftina la schi, evita statiunile consacrate si foarte populare, cum ar fi St. Anton si Innsbruck din Austria sau Val d'Isere din Franta. In schimb, poti alege o statiune mai putin cunoscuta, unde se schiaza la fel de bine: Bovec din Slovenia, Levi din Finlanda sau Bansko din Bulgaria. Sigur ca si in statiunile renumite pentru schi din Austria, Franta, Italia sau Germania poti gasi cazare ieftina, dar trebuie sa cauti mult timp o oferta avantajoasa.

Cu cat esti mai aproape de partie sau de centrul unei statiuni de schi, cu atat preturile vor fi mai piperate, atat la cazare, cat si la restaurante sau magazine. Prin urmare, sfatul nostru ar fi sa alegi cu atentie locul unde te cazezi in statiunea de schi. In zonele mai marginase ale statiunii poti gasi preturi mai mici si restaurante cochete mai putin aglomerate, cu mancare buna si ieftina.


3. Compara preturile

Nu uita sa compari preturile pe care le practica agentiile de turism. Uneori, desi ai impresia ca o vacanta la schi este ieftina, poti gasi una si mai ieftina, daca ai rabdare.


4. Calculeaza cu ce ajungi la destinatie

In functie de distanta si de alte criterii, poate fi mai ieftin sa calatoresti cu masina personala, daca aceasta consuma putin combustibil. In alte situatii, poate fi mai ieftin si mai comod sa calatoresti cu avionul. Analizeaza bine si acest aspect, daca vrei sa ai o vacanta ieftina la schi.

Sursa foto: allaboutravelling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea