Vacante

#shopping #oras #orase shopping # destinatii shopping #obiectiv unesco

Cele mai bune orase pentru shopping

Bucuresti se situeaza pe pozitia 24 din 33, intr-un top al celor mai atractive europene pentru shopping, conform Economist Intelligence Unit (EIU).
 

Criteriile celor mai bune orase pentru shopping
 

EIU a clasificat cele 33 de orase in functie de cateva criterii diferite, relevante pentru atractivitatea comerciala: magazine, preturi, , hoteluri, transport, cultura si .

Criteriul magazinelor face referire la numarul de locatii si branduri internationale, volumul vanzarilor sezoniere si al bunurilor falsificate.

Criteriul culturii si climei ia in calcul atractiile si obiectivele UNESCO, calitatea restaurantelor, evenimentele culturale si sportive, clima , precum si restrictiile privind obtinerea vizei.

In privinta hotelurilor si transportului, se iau in calcul calitatea hotelurilor, numarul de aeroporturi si zboruri, transportul convenabil spre centrul orasului, calitatea transportului in oras.

Preturile evidentiaza stabilitatea cursului de schimb, costul meselor la restaurant, al camerelor de hotel, transportului si produselor preferate.
 

Bucuresti, locul 24 din 33
 

Bucuresti a obtinut un scor de 52.2 puncte din 100 posibile, fiind la egalitate cu Sofia, potrivit Indicelui Mondial al Oraselor pentru Cumparaturi - Europa, realizat de EIU. Rezultatele slabe au fost inregistrate in ceea ce priveste magazinele, cultura si clima. Ca magazine, metropola bucuresteana s-a situat pe pozitia 28. In schimb, Bucurestiul a obtinut puncte la criteriile pret si comoditate . In privinta culturii si climei, capitala Romaniei s-a situat pe pozitia 32, penultima din clasament. La transport, Bucurestiul a obtinut pozitia 19.

In fata capitalei Romaniei se situeaza Lyon si Bratislava , pe locurile 22 si 23. Praga si Budapesta ocupa locurile 9 si 10, iar Istanbulul se plaseaza pe pozitia 13. Capitala Greciei, , a obtinut locul 16.

Mai rau decat Bucurestiul stau Kiev si Edinburgh , care ocupa impreuna pozitia 26. Ultimele orase din top sunt Sankt Petersburg, Helsinki, Belgrad, Oslo si Geneva.

Cele mai atractive orase pentru shopping sunt Londra, Madrid, Barcelona, Paris si Roma. Aceste orase ocupa primele pozitii in clasamentul de 33 de locuri.
 

Sursa foto: travelpod.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea