Vacante

#turism #orase #oras #bangkok # world's best cities

Cele mai bune orase pentru 2011

Bangkok este in fruntea clasamentului in topul 2011 World's Best Cities realizat de publicatia Travel & Leisure.
 

Bangkok
 

Bangkok-ul figureaza pe pozitia 1 in topul celor mai bune orase in care sa calatoresti in acest an, cu un scor de 90.49 puncte. Orasul este una dintre principalele destinatii turistice din Thailanda. Centru cultural si comercial, Bangkok este o metropola cosmopolita care ofera vizitatorilor experienta completa a Thailandei: palate somptuoase, hoteluri de lux, piete pestrite, temple exotice, croaziere pe rau, viata de noapte, numeroase centre pentru shopping, masaj thai, transport traditional (tuk-tuk), cam tot ce si-ar putea dori un turist sa incerce. Piata plutitoare din Bangkok este una dintre cele mai renumite atractii turistice nu doar din Thailanda, dar chiar din lume.
 

Florenta si Roma
 

Pe pozitiile 2 si, respectiv, 3, se situeaza doua orase din Italia, ambele de o importanta culturala capitala in istoria omenirii: Florenta si Roma. Despre ambele se spune ca sunt muzee in aer liber si ambele gazduiesc unele dintre cele mai cunoscute capodopere artistice. Florenta intruneste un scor de 89.92, in timp ce Roma o urmeaza, cu un scor de 88.45 puncte. In 2010, Florenta se situa pe pozitia a treia, avansand astfel o treapta. Roma ocupa anul trecut pozitia a 5-a, urcand doua poziti in topul celor mai bune orase din lume.
 

New York si Istanbul, urmatoarele in clasament
 

New York City urca 6 locuri, ajungand de pe pozitia a 10-a pe pozitia a 4-a in 2011. Celebrul oras american a obtinut un scor de 88.40 puncte conform Travel & Leisure.

Ultimul loc din top 5 este ocupat de orasul aflat pe doua continente, Istanbul. Anul trecut, fostul Constantinopole nu figura in lista World's Best Cities. Un oras mai putin cunoscut face parte din top 10 al celor mai bune orase in 2011. Este vorba despre Siem Reap, capitala provinciei cu acelasi nume din Cambodgia. Siem Reap se afla in sud-vestul tarii, orasul este vestit pentru templele lui vechi, de peste 100 de ani. Parcul Arheologic Angkor a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Urmatoarele 5 poziti sunt reprezentate de aceste orase:

6. Cape Town, 88.6
7. Siem Reap, 87.90
8. Sydney, 87.84
9. Barcelona, 87.83
10. Paris, 87.78.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea