Vacante

#destinatii #destinatii vacanta #trip advisor # destinatii tripadvisor

Cele mai bune destinatii din lume in 2011

Siteul TripAdvisor a publicat topul anual al celor mai bune destinatii de vacanta din lume. Clasamentul a fost realizat pe baza voturilor primite de la turistii care au luat lumea la pas in acest an.

Peisaje exotice, orase desprinse parca din viitor, locuri ce pastreaza un mister antic si metropole ale iubirii, asa ar putea fi descrise destinatiile din top 5 cele mai bune destinatii din lume in 2011.

1. Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este una dintre cele mai cunoscute destinatii de turism din Africa de Sud. Anul acesta, orasul a fost desemnat cea mai frumoasa destinatie din lume. Rezervatia naturala Capul Bunei Sperante, Gradina botanica Kirstenbosch si insula Robben, unde a fost tinut prizonier Nelson Mandela, sunt principalele atractii din Cape Town.


 

2. Sydney, Australia

Orasul Sydney din Australia isi intampina turistii cu atractii de tot felul: plaje spectaculoase, monumente istorice, magazine, spatii de relaxare. Ursii koala reprezinta o alta atractie a metropolei. Adorabilele animale isi asteapta vizitatorii la Gradina Zoologica Taronga. Pentru o plimbare 'printre nori', turistii au la dispozitie Turnul Sydney, care se inalta la peste 260 de metri deasupra orasului.


 

3. Machu Picchu, Peru

Enigmaticul Machu Picchu nu si-a pierdut din farmec nici pana in ziua de azi. Ruinele orasului antic sunt la fel de atragatoare ca acum 100 de ani, cand au fost descoperite. Se poate ajunge acolo cu trenul, de la Cusco, dar iubitorii de drumetii si aventuri se incumeta sa parcurga traseul pe jos, pentru a admira peisajele salbatice.


 

4. Paris , Franta

I s-a spus 'orasul indragostitilor' si pe buna dreptate. Niciunde in alta parte o cerere in casatorie nu ar putea fi mai emotionanta decat pe falnicul Turn Eiffel sau in fata impunatoarei cladiri a Catedralei Notre Dame. Parisul isi asteapta turistii cu croaissante proaspat scoase din cuptor, cafenele, bistro-uri, patiserii si magazine de lux, pe langa multe alte atractii.


 

5. Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro este unul dintre orasele in care orice turist ar trebui sa ajunga macar o data in viata. Plajele gemene Ipanema si Copacabana reprezinta principalele atractii pentru vizitatorii dornici de un bronz brazilian, insa Rio ofera posibilitati nelimitate de distractie pentru toata lumea. Trebuie doar sa ajungi in 'paradisul vacantelor'.

 


Sursa foto: turism-360.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea