Vacante

# vacanta romania #destinatii #destinatii de vacanta

Cele mai bune 4 destinatii din Romania pentru o vacanta de vis

Conditiile actuale de pandemie mondiala nu ne vor permite, cel mai probabil, sa ne petrecem concediile in strainatate. Dar cine a spus ca trebuie sa ajungem pana la capatul lumii pentru a avea parte de o excursie de vis? Romania e plina de trasee turistice pe care le poti face cu masina pana la destinatia de vacanta aleasa pentru 2020, asa ca am ales sa iti prezentam cateva dintre cele mai apreciate zone din tara in care te-ai putea relaxa anul acesta. Iata unde iti recomandam sa ajungi.

Lacul Balea

Unul dintre cele mai frumoase locuri din tara noastra, apreciat de turisti din toata lumea, care ajung sa strabata mii de kilometri pentru a-l admira, este Lacul Balea. Cocotat la peste 2.000 de metri in muntii Fagaras, lacul iti promite sa te fascineze cu claritatea sa, dar si cu peisajele care il inconjoara. Unde mai pui ca pana sa ajungi la el vei strabate unul dintre cele mai incantatoare drumuri din lume, celebrul Transfagarasan. Poti urca pana la lac, unde te poti caza pentru o noapte sau chiar mai multe, ca mai apoi sa cobori muntele pe partea cealalta. Nu uita sa iei la tine si haine mai groase, pentru ca pana si vara vei avea nevoie de un hanorac, temperatura fiind destul de scazuta acolo sus. Ba chiar e posibil sa ai ocazia de a vedea zapada in plin sezon estival.

Berzasca

La 64 de kilometri de Parcul National Cheile Nerei, la 443 de kilometri de Bucuresti si aproximativ 190 de Timisoara se ascunde un defileu spectaculos pe care il poti usor confunda cu un peisaj din Maldive. Da, ai citit bine. In Clisura Dunarii, in localitatea Berzasca, poti descoperi o bucatica din rai, in prima statiune lacustra din Romania. Acolo au fost ridicate 15 casute suspendate deasupra apei, legate intre ele printr-un ponton, unde poti avea senzatia ca ai ajuns in Maldive, deasupra Oceanului Indian. Asemanarea este cu atat mai mare cu cat casutele din Berzasca au fost construite din lemn si asezate in arc de cerc, asemenea celor din raiul exotic din Asia.

Tot in zona vei putea admira si Chipul lui Decebal, Cazanele Dunarii sau Pestera Zamonita.

Voronet

Inconjurat de munti imbracati in paduri de conifere si scaldat in apele paraului cu acelasi nume, Voronetul este o localitate care face parte din orasul Gura-Humorului, pe care o vei gasi in judetul Suceava. Manastirea dupa care s-a dat si numele localitatii este un obiectiv turistic vanat de foarte multi pasionati de istorie, arta si religie din toata lumea. Celebra culoare albastru-de-Voronet a uimit pe toata lumea cu nuanta, dar mai ales cu rezistenta sa in picturile lacasului de cult, fiind singura care nu s-a sters in timp de pe peretii manastirii.

Te poti caza chiar in cadrul manastirii, poti alege agroturismul, intr-una dintre casele traditionale din zona, sau poti opta pentru o pensiune sau un hotel din zona. Rezervarile ar trebui facute din timp, pentru ca locul este foarte des vanat de catre turisti, unitatile de cazare fiind mai tot timpul ocupate la un grad ridicat, mai ales in perioada concediilor sau a sarbatorilor de peste an.

Sighisoara

Plina de stradute inguste, cu piatra cubica si case intens colorate, Sighisoara este destinatia perfecta a celor care cauta mai degraba sa calatoreasca in timp si sa paseasca pe urmele medievale pastrate cu sfintenie in aceste locuri. Pana si familia regala britanica s-a indragostit de aceste locuri, pe care Printul Charles le-a vizitat de atatea ori. Chiar daca musteste de colturi incarcate de istorie si cladiri care te vor uimi cu frumusetea lor, Sighisoara are si partea ei moderna, pe care vei fi incantat sa o descoperi. Celebra pentru festivalurile pe care le gazduieste anual, orasul transilvanean este inconjurat de sute de pensiuni superbe, unde te poti caza si poti gusta din farmecul local.

Tu unde ti-ai propus sa mergi anul acesta in concediu?

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea