Vacante

#Statuia lui Isus - Brazilia #Petra - Iordania #Machu Picchu - Peru #Chichen Itza - Mexic #Colosseumu #cele 7 minuni ale lumii moderne #marele zid chinezesc #taj mahal india

Cele 7 minuni ale lumii moderne! Trebuie sa le vizitezi pana mori

Din cele 7 minuni ale lumii antice a ramas doar Marea Piramida din Giza. Insa, in anul 2000 au fost votate si alese alte 7 minuni ale lumii moderne. Haideti sa vedem care sunt acestea.

1. Colosseumul

Se afla in Roma, Italia si se recomanda vizitarea lui in lunile aprilie, mai sau octombrie. El este un amfiteatru oval situat in centrul Romei. A fost construit in anul 70 dh si este considerat cel mai mare amfiteatru construit vreodata. Este o capodopera a arhitectuii si ingineriei.

2. Marele zid chinezesc

Se afla in Beijing, China si se recomanda vizitarea lui in lunile septembrie si octombrie. Urcarea poate fi obositoare, asa ca veti avea nevoie de incaltari adecvate. Marele zid chinezesc reprezinta o serie de forificatii construite de-a lungul liniei est-vestice a Chinei, la granita cu statele nordice. Scopul lui a fost de a proteja satele chineze si imperiile impotriva invaziilor grupurilor nomade. Intregul zid masoara 21.196 km si a necesitat un volum de munca imens.

3. Chichen Itza - Mexic

Ar trebui sa zburati in Cancun, Mexic, iar de acolo mai aveti 2 ore de mers cu masina. Se recomanda vizitarea lui in mai, luna cu cea mai mica umiditate. Este perfect ca atractie turistica pentru cei dornici de aventura si calatorii cu un buget redus.

4. Machu Picchu - Peru

Ar trebui sa zburati in Cusco, Peru. Machu Picchu este la cca 2438 m altitudine, in timp ce Cusco este la 3352 m, deci va trebui sa aveti in vedere aclimatizarea la inaltime. Se recomanda vizitarea lui in lunile mai sau octombrie. Se afla in Valea Sacra si este o drumetie provocatoare care va dezvalui o combinatie uimitoare intre ruinele regiunii, munti si plafonul de nori. Arheologii cred ca Machu Picchu a fost construit ca mosie pentru imparatul Inca Pachacuti (1438 - 1472).

5. Petra - Iordania

Ar trebui sa zburati in Amman, Iordania. De aici mai aveti 4 ore de mers cu autobuzul pana in Petra. Se recomanda vizitarea locului in perioadele martie - mai, sau septembrie - noiembrie. Vizitarea tuturor site-urilor din Petra implica mult mers pe jos si urcarea scarilor, asa ca echipati-va cu incaltari robuste si confortabile totodata. Petra este un oras istoric si arheologic, renumit pentru stilul rock-cut si sistemul de conducte de apa.

6. Statuia lui Isus - Brazilia

Ar trebui sa zburati in Rio de Janeiro, Brazilia. Se recomanda vizitarea ei in perioada octombrie-noiembrie. Excursia va va recompensa cu o priveliste uimitoare asupra orasului Rio de Janeiro, dar si cu un traseu greu de uitat care trece prin Padurea Nationala Tijuca.

7. Taj Mahal - India

De data aceasta va trebui sa zburati pana in Delhi, India. De aici, cu trenul sau cu autobuzul, mai aveti de facut o calatorie de 4 ore pana in Agra - locul unde este situat Taj Mahalu-ul. Se recomanda vizitarea lui in lunile noiembrie si februarie. Taj Mahal-ul, numit si Templul Iubirii, a fost construit in anul 1630 de imparatul Mughal Shah Jahan si a fost un mausoleu dedicat iubitei sale sotii, Mumatz Mahal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea