Vacante

# sfaturi calatorie #sfaturi vacanta #vacanta germania

Ce trebuie sa stii inainte de a calatori in Germania

Calatoriile intr-o tara straina inseamna cunoasterea unei noi culturi, a unei noi mentalitati. Intotdeauna ai ceva nou de invatat dintr-o vacanta in afara tarii, dar in acelasi timp trebuie sa mergi pregatit acolo, pentru a te putea descurca excelent in orice situatie. Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stii inainte de a ajunge in Germania.


1. Recicleaza si pastreaza curetenia

Germanii pun foarte mare pret pe curatenie si pe reciclare, asa ca nu ar trebui sa te surprinda daca vezi din loc in loc pubele pentru continuturi separate. Chiar si in casa, multa lume foloseste saci diferiti pentru depozitarea gunoiului menajer, a hartiei, a plasticului si a sticlei. Nu arunca niciodata gunoiul pe strada.


2. Parcheaza masina doar in locurile amenajate

Daca mergi cu masina personala in Germania si te plimbi cu ea prin oras, parcheaz-o doar in locurile special amenajate. Cel mai probabil, va trebui sa platesti cativa euro pentru locul de parcare, insa este mai bine asa, intrucat parcarea in locuri neamenajate iti poate aduce o amenda frumusica. De asemenea, este indicat sa nu parchezi in zonele rezidentiale, unde locurile de parcare sunt cumparate de localnici.


3. Ofera un cadou simbolic familiei la care iei cina

Daca esti invitat de o familie de nemti la cina sau la o petrecere, este indicat sa cumperi un cadou simbolic, pentru a nu ajunge cu mana goala in fata usii. Nu trebuie sa fie un cadou scump, ba chiar te poti rezuma la un simplu buchet de flori proaspete.


4. Accepta sa stai la masa cu straini

Daca vrei sa mananci in restaurantele din Germania, este perfect normal ca persoane straine sa se aseze la masa ta, daca localul este foarte aglomerat si nu mai sunt mese libere. Daca si tu esti nevoit sa stai la o masa deja ocupata, adreseaza-te politicos celor care au ajuns inaintea ta si intreaba-i daca scaunul este liber.


5. Saluta cand intri in magazine

In magazine, chiar si in cele mici, de cartier, este bine sa saluti vanzatorul cand intri. Daca acesta incepe o conversatie simpla, intra in jocul lui si zambeste-i prietenos.


6. Lauda berea pe care o consumi

Berea este un produs traditional in Germania si este pretuita de localnici. Cand consumi bere in locuri publice, lauda-i aroma deosebita, pentru ca nemtilor le place sa stie ca fac cea mai buna bere din lume.

Sursa foto: robynhobson.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea