Vacante

#craciun #viena #craciun in viena #piata de craciun #piata de craciun viena #targ de craciun

Ce trebuie sa stii despre Piata de Craciun din Viena

Capitala Austriei devine un oras magic in perioada sarbatorii de iarna, in special de Craciun, cand intreaga viena este impodobita cu brazi si luminite. In pietele de Craciun deschise in oras, turistii si vizitatorii gasesc decoratii pentru casa si preparate traditionale vieneze.

Daca iti vei petrece vacanta de Craciun in Viena, iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont:

1. Distractia include muzica, mancare si arta

In sezonul sarbatorilor de iarna, Viena gazduieste numeroase concerte, spectacole de opera si de dans, precum si expozitii in galeriile de arta si palatele orasului. Incepand cu ultimele zile din noiembrie si pana in primele zile de dupa sarbatoarea Nasterii Domnului, in Viena se deschid pietele de Craciun cunoscute sub numele de “Christkindlmarkt”. Traditia acestora este indelungata, mergand pana in secolul al XIII-lea, cand locuitorii orasului au primit privilegiul de a deschide o “piata de decembrie” (Dezembermarkt).

2. Inima Craciunului bate la Palatul Schoenbrunn

Principala zona unde se desfasoara evenimentele de Craciun este Palatul Schoenbrunn. Piata de Craciun se deschide aici de pe 21 noiembrie si functioneaza pana pe 26 decembrie 2009, intre orele 10:00 si 21:00, cu exceptia zilelor de 25, 25 si 26 decembrie, cand programul este redus, pana la orele 16:00, respectiv 18:00. La targ participa in jur de 60 de expozanti traditionali si firme din strainatate. Daca vrei sa cumperi decoratii de Craciun, oferta este diversificata: lemn, piatra, sticla etc. Mai gasesti jucarii, produse de olarit, produse de manufactura. TOT langa palat se desfasoara evenimente dedicate copiilor si adultilor, de la concerte la locuri amenajate cu ieslea Mantuitorului.

Viena, targ Craciun3. Piata de Craciun intr-o zona istorica

Intr-un cartier istoric al orasului, se deschide Piata de Craciun din Spittelberg, unde vizitatorii gasesc produse traditionale si produse de manufactura. Acest targ este cunoscut ca unul dintre cele mai autentice targuri vieneze de Craciun. Il poti vizita intre 14 noiembrie si 21 decembrie, intre orele 14:00 si 21:00 de luni pana vineri. In weekenduri, Piata de Craciun este deschisa intre orele 10:00-21:00.

4. Piata de Craciun langa un palat baroc

Daca iti place arhitectura baroca, poti merge sa vizitezi Palatul Belvedere. A fost pe vremuri resedinta de vara a Printului Eugene si este faimos in special pentru ca aici este gazduita cea mai mare colectie de creatii ale lui Klimt, in frunte cu faimoasele picturi Sarutul si Judith. La palat se deschide Piata de Craciun intre 20 noiembrie si 23 decembrie 2009 si functioneaza zilnic, intre orele 11:00-17:00, cu exceptia zilei de 24 decembrie, cand este deschisa numai pana la 15:00.

5. Alte Piete de Craciun in Viena

Alte Piete de Craciun gasesti in Viena in Piata Maria Tereza (Maria-Theresien-Platz) si in Rathausplatz.
In Piata Rathaus se deschide unul dintre cele mai faimoase targuri de Craciun ale orasului. Zona se impodobeste cu oameni de zapada si casute ca din povesti. In cadrul Pietei de Craciun au loc ateliere pentru copii , unde acestia invata sa creeze de mana cadouri pentru cei dragi. Plimbarile cu poneiul caruselul si reprezinta o alta atractie a acestui loc.

Viena CraciunTargul de Craciun din Piata Maria Tereza este unul dintre cele mai noi, deschise, insa si aici se vand produse de manufactura, lumanari festive si produse de infrumusetare.

6. Gusta din delicatesele vandute la targ

In Pietele de Craciun, poti sa te incalzesti cu vin fiert (Gluhwein), care este vandut pe strazi. Snitelul vienez (Wiener Schnitzel) este nelipsit din oferta culinara, fiind apreciat gratie gustului sau si a portiilor mari oferite. Castanele prajite, carnatii facuti la gratar si alunele caramelizate sunt alte produse foarte iubite, in cadrul acestei sarbatori.

7. Profita de ofertele de vacanta pentru Craciunul in Viena

Operatorii de turism au pachete atractive pentru vacanta de Craciun in Viena. Ofertele includ, pe langa transport, cazare si masa, diverse servicii si facilitati: tur de oras in Viena, o vizita la Palatul Schoenbrunn, vizita la Piata de Craciun, bilet pentru concertul de Craciun de la Palatul Imperial Hofburg. Cei care merg cu autocarul beneficiaza de tur de oras si vizitarea Pietei de Craciun si in Budapesta. Pentru alte cumparaturi, se fac opriri in Pandorf si in City shopping Sud.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea