Vacante

#craciun 2009 #craciun #old town square #piata de craciun praga #praga #targ de craciun #piata de craciun

Ce trebuie sa stii despre Piata de Craciun din Praga

Praga este unul dintre orasele europene preferate pentru vacanta de Craciun, gratie evenimentelor care au loc aici. Pietele de Craciun se deschid in ultimele zile din noiembrie si functioneaza pana in prima zi a noului an. Daca iti doresti sa petreci aici o vacanta in aceasta perioada, iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont:

1. Perioada de desfasurare

Pietele de Craciun ((Vanocni trh) din 2009 se deschid incepand cu 28 noiembrie si functioneaza zilnic, pana pe 1 ianuarie 2010. Colindele de Craciun, mancarea traditionala, concertele, workshop-urile pentru copii si numeroasele produse care se vand in targurile de Craciun fac deliciul adultilor si copiilor. Centrul orasului se lumineaza cu mii de beculete, iar turistii vin sa se bucure de atmosfera de sarbatoare de pe strazi.

2. Cele mai importante piete de craciun

Old Town Square si wenceslas square sunt locurile unde se desfasoara cele mai importante Piete de Craciun. In Havelske Trziste si Republic Square gasesti alte targuri, insa ceva mai mici. Piata de Craciun din Old Town Square se situeaza pe locul I in topul celor mai frumoase si mai vizitate astfel de piete din Praga. De aici pornesc festivitatile de Craciun si tot aici se aprind beculetele din bradul care troneaza in mijloc. Inconjurat de cladirile cu arhitectura baroca, gotica si renascentista, invaluit in muzica concertelor desfasurate in aer liber, orice turist simte ca aici este inima Craciunului din Praga. Pietele pot fi vizitate cu usurinta in aceeasi zi, deoarece se afla la o distanta mica unele de altele, iar intrarea este libera.

Pe 5 decembrie se aprind beculetele bradului de Craciun in Old Town Square si se da tonul petrecerilor de sarbatori din Praga. Tot pe 5 decembrie este sarbatorit Sfantul Nicolae (Mikulas) si cu aceasta ocazie au loc spectacole in Old Town Square.

Iar pe 24 decembrie poti participa la evenimentele din Praga, aceasta fiind considerata cea mai festiva zi din Republica Ceha. Daca vrei sa participi la slujba de Craciun, ai posibilitatea sa mergi la mesa de la miezul noptii (pulnocni mse), intr-una dintre numeroasele biserici din Praga.

Praga CraciunUnele dintre atractiile majore din Pietele de Craciun sunt animalele aduse aici, capre, oi, lame, animale care se potrivesc cu spiritul Craciunului si care sunt in ton cu soproanele din lemn, construite pentru a reda scena Nasterii Domnului.

3. Produse de vanzare

Cabanutele de lemn, impodobite festiv, vand o sumedenie de produse de sezon: produse de manufactura, jucarii din lemn , bijuterii handmade , lumanari parfumate, ornamente pentru bradul de Craciun, halbe de bere din ceramica, palarii, marionete etc. Produsele nu sunt neaparat unice pentru aceasta perioada, ele fiind vandute pe tot parcursul anului in magazinele Pragai.

4. Mancare si bautura

In Pietele de Craciun se vand produse reci sau calde, mancare traditionala si bautura de sezon. Poti incerca porumbul, carnatii, vinul fiert svarene vino  (sau svarak)  si se poate asista la modul de preparare a mancarii traditionale. Se mai bea grog si un lichior cald, facut din miere (medovina). Standurile care vand mancare sunt deschise pana tarziu, la miezul noptii. Prajitura traditionala de Craciun este vanocka, un fel de cozonac pe care cehii il mananca in ziua de Craciun si care poate fi gasit si in Pietele de Craciun din oras.

5. Oferte de vacanta pentru Craciunul in Praga

Sunt multe oferte de vacanta pe piata care includ Craciunul in Praga, astfel incat vei avea de unde sa alegi. Preturile sunt accesibile. O vacanta de 6 zile costa in jur de 300 euro de persoana. Daca alegi un pachet care sa aiba transport cu autocarul, in programul excursiei exista adesea vizite si in alte orase europene deosebit de frumoase: Viena, Bratislava si Budapesta.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea