Vacante

#check-in #avion #pasager

Ce trebuie sa stii despre check-in-ul online

Atunci cand calatoresti cu avionul, una dintre cele mai importante etape pe care le ai de parcurs este check-in -ul. Daca vei calatori cu una dintre aceste companii, care practica acest tip de check-in si pe aeroporturile romanesti, atunci ar trebui sa stii cateva lucruri despre acest procedeu.
 

1 Perioadele de timp si check-in-ul online
 

Varianta de online este disponibila la majoritatea marilor companii aeriene , ca o masura pentru scaderea perioadelor de timp pe care turistii le au de petrecut in aeroport, inainte de zbor. Aceasta procedura se face pe site-ul companiei cu care vei zbura, in functie de regulile introduse de respectivul operator aerian.

In general poti face check-in-ul online pana la o perioada de o ora inaintea zborului, maximul perioadei temporale fiind si de cateva zile inainte.

De asemenea, nu uita sa te prezinti in aeroport cu cel putin o ora inainte de ora planificata pentru plecarea zborului, pentru a reusi sa-ti iei stampilele necesare imbarcarii si sa te imbarci in conditii optime.
 

2 Citeste cu atentie instructiunile referitoare la check-in 
 

Atunci cand achizitionezi biletul de avion, vei avea si o optiune pentru check-in online , in legatura cu care va trebui sa consulti reguliel companiei de la care ai achizitionat biletul.

Daca ai bagaje, bifeaza optiunea de bagaje in formularul pe care il completezi, acestea urmand a-ti fi preluate atunci cand vei ajunge in aeroport. In plus, fii atent si la precizarile de genul “numai posesorii de e-ticket pot face check-in online” sau “numai pasagerii care se vor imbarca din anumite aeroporturi pot beneficia de acest serviciu ”. Retine si faptul ca pentru cei care calatoresc spre Statele Unite, acest tip de check-in este in general evitat, datoriuta normelor de securitate impuse.
 

3 Ia cu tine actele si formularele referitoare la check-in-ul online
 

Odata cu efectuarea check-in-ului online vei primi niste date de confirmare a check-in-ului. Opteaza sa le primesti fie pe telefon, prin sms, ori pe mail, pe care sa il transferi spre smartphone-ul tau, daca detii asa ceva. Daca nu, iti poti printa pe o hartie aceste date, urmand a o prezenta la aeroport, atunci cand ajungi.

Tine cont de faptul ca anumite companii cer o taxa pentru cei care nu aduc documentul care atesta faptul ca ai facut check-in-ul online. Iar alte companii cer o taxa pentru cei care indeplinesc aceasta procedura in aeroport. Intereseaza-te in legatura cu aceste taxe si cu detaliile legate de ele.

Nu uita sa ai la tine si actele de identitate, pasaportul (in cazul tarilor care solicita acest document pentru accesul pe teritoriul lor) si biletul de avion. In plus, daca vei calatori cu mai multe persoane, va trebui sa ai pentru fiecare persoana in parte cate un formular de check-in online completat.
 

4 Cum poti anula check-in-ul online
 

Daca vrei sa-ti anulezi check-in-ul online o poti face numai daca vrei sa iti amani plecarea pentru o data ulterioara. Atentie, insa: anumite companii nu permit aceasta optiune, considerand ca odata check-in-ul facut, nici una dintre datele pe care le-ai acceptat pentru respectivul zbor nu mai poate fi anulata.
 

5 Ce avantaje are check-in-ul online
 

Acest tip de check-in are cateva avantaje importante: nu trebuie sa astepti la cozi in aeroport, iti poti alege singur locul pe care il preferi si ai mai multa libertate in legatura cu respectiva calatorie: iti poti folosi prorpiul computer pentru check-in, iti poti printa singur permisul de imbarcare etc.
 

Sursa foto : edelweissair.ch

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea