Vacante

# vacanta cu masina # vacanta turcia #turcia #vacanta

Ce trebuie sa stii daca pleci cu masina in Turcia

Perioada concediilor nu mai pare atat de departe, cum era la inceputul anului. Cu siguranta vremea rea de afara te duce din ce in ce mai des cu gandul la urmatoarea vacanta pe care o vei petrece alaturi de cei dragi intr-o zona in care sa nu te mai saturi de soare. Planurile incep sa curga, ofertele irezistibile incep sa apara, asa ca fii pe faza si nu rata niciun detaliu al urmatoarei tale iesiri. Daca ti-ai planuit pentru urmatoarea perioada o excursie in Turcia, iata ce nu ar trebui sa scapi din vedere, inainte sa pleci la drum cu masina!

Treci pe la service

E foarte important sa faci o revizie generala a masinii, atunci cand pleci la un drum lung cu ea. Nu vrei sa-ti intrerupi vacanta stand prin service-uri din strainatate si cheltuind banii pentru distractie pe tractari sau piese noi. Mecanicul in care ai incredere iti poate spune daca starea masinii tale este perfecta pentru a putea parcurge cateva sute de kilometri. Ar fi foarte indicat sa ai si piese si consumabile de rezerva, daca vei fi departe de tara cateva zile. Un set de becuri auto de calitate, unul de surubelnite sau unul cu sigurante electrice iti pot salva bani frumosi la un drum lung. Pretul acestora nu este unul mic, mai ales daca observi ca s-a defectat ceva la masina intr-o benzinarie. La fel ca in Romania, costul unor mici articole pentru masina este mult mai mare pe autostrada. si nu uita, bineinteles, de roata de rezerva, extrem de utila in ocazii de acest gen!

Verifica actele

Daca ti-ai ales ca destinatie partea Turciei din afara Uniunii Europene, adica estul tarii, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de cateva acte in plus fata de o iesire obisnuita, daca masina cu care vei circula nu este trecuta pe numele tau, iar proprietarul autoturismului nu te va insoti. in acest caz, vei avea nevoie de un contract de comodat auto, care nu trebuie confundat cu o procura. Documentul iti va fi solicitat la granita cu Turcia si Ucraina. Totodata, vei mai avea nevoie de o procura de la Ambasada Turciei, pentru a putea intra pe teritoriul otoman cu o masina care nu iti apartine. Pe langa actele autoturismului si cartea verde, va trebui sa mai ai si o imputernicire tradusa in turca, autentificata la notar si apostilata din partea celui pe numele caruia este trecuta masina. in cazul in care vrei sa ajungi pe pamant turc cu o masina inchiriata, va trebui sa prezinti la vama contractul de inchiriere sau contractul de leasing si traducerea acestora in limba turca, legalizata si apostilata.

Fii precaut!

Indiferent de cat de atent esti cu calculele, stii foarte bine ca socoteala de acasa se potriveste rar cu cea din targ, asa ca nu e indicat sa pleci la drum cu bani ficsi. Se poate intampla orice si e bine sa nu depinzi de cei de acasa, care s-ar putea sa nu poata onora rugamintea ta de a-ti trimite niste bani. Mai bine pleaca asigurat, iar daca mai sunt cateva zile pana la salariu, foloseste asul din maneca si fa-ti un credit rapid, ca sa ai suficienti bani la tine. Imediat ce te intorci din concediu, poti returna banii sau te poti bucura in continuare de ei, achitandu-i inapoi in rate.

Cauta online testimoniale ale celor care au organizat inaintea ta un concediu in Turcia si vezi care este cel mai bun traseu pe care il poti parcurge, ca sa nu pierzi timp pretios in trafic. Nu uita sa iei cu tine aparatul foto si zambetul de vacanta!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea