Vacante

#animal de companie # sfaturi de vacanta # animal de companie in vacanta #pasaport animal

Ce trebuie sa stii daca mergi cu animalutul de companie in vacanta?

Plecarea in vacanta in afara tarii se poate dovedi a fi dificila in cazul in care ai un animalut de companie . De multe ori, nu gasesti nicio cunostinta dispusa sa aiba grija de animalut, ceea ce inseamna ca trebuie sa il iei cu tine.

Editorii de la Travel Sense au cateva sfaturi pentru plecarea in vacanta cu animalutul de companie. Nu este recomandat transportul unor animale precum: reptile, pesti, tarantule sau pasari. Acestea sunt ceva mai pretentioase si pot suferi de pe urma schimbarilor bruste de temperatura.
 

Documente si elemente de siguranta pentru transportul animalelor
 

Legislatia europeana prevede animite conditii pentru transportul animalelor de companie dintr-o tara in alta. Astfel, inainte sa pleci la drum, asigura-te ca animalutul este vaccinat cu vaccin antirabic valabil.

Apoi, pentru un plus de siguranta, pune-i un microcip (transponder). Dispozitivul este de marimea unui bob de orez si poate fi implantat de medicul veterinar. Microcipul contine datele tale si iti va fi de mare folos in cazul in care pierzi animalutul in vacanta sau iti este furat.

Al treilea aspect pe care trebuie sa il rezolvi este pasaportul pentru animalele de companie. Documentul se elibereaza la cabinetul veterinar. Tot de acolo se obtine carnetul de sanatate al animanlului, certificatul medical antirabic si un act prin care se atesta realizarea vaccinurilor obligatorii.
 

Transportul animalelor de companie cu masina personala
 

Daca pleci in vacanta cu masina personala, vei putea avea un control sporit asupra animalutului. Nu este recomandat sa il lasi nesupravegheat daca parasesti autovehiculul. Sute de animalute de comapanie mor anual din cauza sufocarii in masini. Pentru o calatorie relaxata a patrupedului, fa opriri dese.

Spatiul destul de restrans de desfasurare l-ar putea incomoda, de aceea este recomandat sa il scoti din cand in cand din masina. Asigura-te ca te-ai aprovizionat cu suficienta mancare si apa pentru animalutul tau.
 

Transportul animalelor de companie cu avionul
 

In cazul in care vrei sa pleci in vacanta cu avionul impreuna cu patrupedul tau, este esential sa anunti compania aeriana inainte de a rezerva un bilet.

Fiecare companie aeriana are propriile conditii pentru deplasarea cu animalele de casa. In general, se cere ca animalutul sa fie transportat intr-o cutie sau o cusca sigura si sa aiba toate documentele valabile. Pentru a evita neplacerile, intereseaza-te din timp de aceste detalii.



Sursa foto: dogstrollershopblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea