Vacante

#charter #agentie de turism

Ce stim despre ofertele charter

Se vorbeste adesea despre cursele , din cauza implicarii lor tot mai frecvente in pachetele turistice.

In de anumiti factori, cursele charter prezinta avantaje si dezavantaje pentru .

Ce inseamna charter

Conform conceptelor turistice, charterul reprezinta un avion inchiriat pentru o calatorie in afara curselor aeriene regulate.

Acesta poate fi inchiriat de catre o persoana sau o agentie. Daca intri pe site-ul unei companii aeriene gasesti informatii despre aeronavele de tip charter puse la dispozitie spre inchiriere: tip, serie, destinatii posibile, etc. Tot aici gasesti si formularul pe care trebuie sa-l completezi cand soliciti o cerere de inchiriere.

O a doua semnificatie a termenului se refera la un tip de contract cu avioane sau nave inchiriate de o agentie de turism sau o agentie comerciala. Acest contract permite tarife mai reduse decat pe liniile regulate.

Termenul deriva din latinescul “carta”, care inseamna “hartie”.

Uneori un zbor charter se face cu o aeronava mare, de tip Boeing sau Airbus. Permite unor persoane individuale sa zboare ieftin pe o anumita ruta si la o anumita data. In alte cazuri cursele charter reprezinta avioane mici, folosite in intregime de o persoana sau o companie, pentru un zbor anume. In acest caz modalitatea de zbor este mai costisitoare.

Daca  alegi o , pachetul include de regula zbor cu avion charter, transfer de la aeroport la hotel si invers, asistenta turistica, cazare si masa (in functie de tipul de masa ales). Avionul respectiv asigura zboruri spre o anumita destinatie, locurile fiind ocupate de turisti care isi petrec vacanta intr-o anumita perioada in acea destinatie. Pot fi turisti care au cumparat vacanta de la o singura agentie sau de la mai multe. Cand raman cateva de vacanta nevandute, agentiile pot face oferte speciale, cu reduceri, pentru a completa numarul de locuri ramase libere.

Tendinte actuale pentru cursele charter din Romania

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, numarul curselor va creste in 2008, atingand pragul de 100. Fenomenul se datoreaza cererilor numeroase. Astfel, turistii vor ajunge mai usor in tarile cele mai cautate in perioada vacantelor.

charter maritimUn alt motiv il reprezinta nevoia de a asigura un zbor intre doua puncte care nu au legaturi directe. Este cazul curselor charter din Timisoara sau Cluj catre orase europene importante.

Pe de alta parte pretul combustibilului implica automat un cost mai mare al acestui tip de transport.

Cat platim in vara pentru vacantele charter

Un pachet charter pentru Rodos costa 525 euro in iulie. Oferta include zborul direct, cazare intr-un hotel de 4 stele si demipensiune. Pentru Palma de Mallorca un pachet charter ajunge la 785 euro in august. Oferta include 7 nopti de cazare intr-un hotel de 4 stele, demipensiune, zbor charter, transfer la hotel si asistenta turistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea