Vacante

#romania #obiective turistice #traditional #sate # sate traditionale

Ce sate traditionale poti vizita in Romania

Un obiectiv turistic mai putin cunoscut in Romania, dar extrem de interesant, il reprezinta satele traditionale. Unele regiuni ale tarii gazduiesc sate pitoresti, unde traditiile trec din generatie in generatie si sunt respectate an de an, spre bucuria turistilor care au parte de adevarate spectacole.

Dealurile molcome din jur, padurile, vechile fortarete sau castele, manastirile tacute, bisericile din lemn, precum, portul popular si bucatele traditionale constitue o parte dintre atractiile acestor sate.

Astfel, in Transilvania se gasesc sate asezate in jurul unor vechi orase saxone, cu biserici vechi care uneori dateaza din perioada medievala.


Marginimea Sibiului


Marginilea Sibiului constituie una dintre cele mai cunoscute regiuni rurale si una dintre cele mai bine conservate zone etnografice. Aflata la poalele Muntilor Cindrel, Marginimea numara 18 sate bogate in istorie, traditie si arhitectura. In Sibiel se afla cea mai mare colectie de icoane pictate pe sticla din Europa, in timp ce Rasinari este considerat cel mai vechi sat din regiune (1204).


Satele din Muntii Apuseni


In Valea Ariesului se viziteaza satele Albac, Garda si Arieseni. Tot in apuseni se afla motii, artizani priceputi si tot aici se poate asculta buciumul.


Bucovina

 

Satele bucovinene, din apropierea manastirilor, sunt pitoresti si pline de traditii. Localnicii isi impodobesc casele cu gradini pline de flori si asteapta turistii cu preparate traditionale. Marginea constituie una dintre cele mai cunoscute destinatii, gratie ceramicii negre care se face aici si care constituie unul dintre cele mai autentice produse romanesti. Satul se viziteaza de obicei de catre grupuri de turisti aflati in trecere prin Bucovina.

Casele pictate din Ciocanesti constituie o alta atractie, gratie valorii arhitecturale si a vechimii acestor constructii, unele dintre ele avand cateva sute de ani.


Este bine sa stii


Pentru a vizita satele traditionale din Romania poti merge cu masina personala sau poti opta pentru un circuit prin tara, care include opriri in astfel de locuri. Mijloacele de transport in comun nu sunt numeroase, legaturile dintre sate si orase fiind de obicei destul de putine. De aceea, este important sa te documentezi bine inainte de plecare.


Sursa foto : maxholidays.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea