Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #vacanta montreal

Ce sa vizitezi daca ajungi in Montreal

Montreal este unul dintre cele mai spectaculoase orase ale Canadei, o destinatie de neratat pentru turistii care calca pe teritoriul acestei tari. Un spatiu romantic si, totodata, cosmopolit, Montreal ofera o bogatie de obiective turistice care atrag anual vizitatori din toate colturile lumii. Ce ar trebui sa vizitezi si tu daca ajungi in Montreal, afla in continuare!

1. Montrealul vechi

In cazul in care te afli in cautarea unor obiective turistice culturale, afla ca le vei gasi cu siguranta in zona veche a orasului canadian, denumita sugestiv Montrealul vechi (Vieux-Montreal). Aici te vei plimba pe stradute cu piatra cubica pe care stau frumos aliniate buticuri, restaurante si cladiri care dateaza chiar si din secolul al XVII-lea!

Zona a fost declarata cartier istoric in 1964 si a fost, drept urmare, conservata cu atentie, astfel ca si astazi aici te poti plimba in calesti trase de cai care iti vor permite sa admiri obiective turistice precum Place D'Armes, Place Jacques-Cartier (cu piata Bonsecours si primaria orasului) si, bineinteles, vechiul port.

2. Vechiul port

Odata ajuns in vechiul port (Vieux-Port) al orasului Montreal, permite-ti sa zabovesti pentru a-i putea admira pe deplin frumusetea. Portul de pe raul Saint-Laurent atrage anual mai bine de 7 milioane de turisti si este considerat, pe buna dreptate, drept una dintre principalele atractii turistice ale metropolei canadiene.

Vechiul port, desi nefolosit, reprezinta inima culturii orasului Montreal. Tot aici, turistii gasesc o abundenta de posibilitati de distractie, de la cinematograful cu tehnologie IMAX la Centrul de Stiinta si Tehnologie din Montreal, sutele de cafenele si Turnul cu Ceas din Montreal.

3. RESO

Ce poate fi mai fascinant decat un oras subteran? Montrealul se bucura de o astfel de asezare inedita, localizata dedesubtul vacarmului de pe strazile metropolei. RESO este numele sau si include peste 30 kilometri de pasaje care fac legatura intre liniile de metrou ale orasului si ofera un binevenit refugiu pentru turistii aflati in cautarea unui spatiu unde sa se adaposteasca de arsita verii ori de gerul iernilor.

RESO include mii de buticuri si apartamente, mai bine de 200 de restaurante si 34 de cinematografe si reprezinta o adevarata atractie pentru turisti, mai ales ca este considerat si o bijuterie arhitecturala.

4. Parcul Mont-Royal

Parcul Mont-Royal, dupa care a fost denumit orasul canadian, a devenit simbolul metropolei si locul in care deopotriva localnicii si turistii scapa de agitatia orasului. Aici doritorii pot merge cu bicicleta, face jogging sau organiza un picnic. Nu trebuie ignorata nici o eventuala catarare pe muntele Royal pe timp de vara, unde mii de oameni se aduna pentru a dansa si a canta.

5. Gradina botanica din Montreal

In cei 80 de ani de existenta, gradina botanica din Montreal a devenit cea de-a treia din lume ca marime si este, in mod cert, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din metropola canadiana. Gradina se intinde pe o suprafata de 75 hectare, adaposteste mii de specii de plante si include 30 de gradini tematice (printre care cea mai mare gradina chinezeasca aflata in exteriorul Asiei).

In perioada 11 septembrie - 1 noiembrie, gradina botanica organizeaza Magic of Lanterns Festival, un eveniment de neratat pentru turistii aflati in Montreal toamna.

Foto: alltout.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea