Vacante

#ce sa nu faci ca turist #spania #vacanta #turisti #eticheta

Ce sa nu faci ca turist in Spania

Spania este o destinatie de vacanta inedita. Aici ai gasesti plaje nisipoase si relaxante, spectacole de flamenco , mancaruri bogate, dealuri verzi, catedrale renascentiste, arhitectura araba, palate si situri arheologice. Spania are, asadar, totul pentru a-si atrage turistii. Si totusi, care sunt acele lucruri pe care ar fi mai bine sa nu le faci in Spania?


1 Nu te astepta sa te imprietenesti imediat cu cineva


Chiar daca spaniolii sunt considerati a fi un popor vesel si plin de viata, nu inseamna ca oamenii se vor imprieteni cu tine imediat. Da-le ocazia sa te cunoasca, petreceti ceva timp impreuna, stabiliti o relatie si poate va veni si prietenia.

Primele conversatii sunt unele de convenienta si niciodata legate de subiecte personale.


2 Nu-ti fa planuri multe intr-un timp scurt


Lucrurile nu se desfasoara neaparat repede, in Spania. De aceea, nu te gandi ca vei rezolva o multime de lucruri intr-o singura zi. Vei avea de asteptat si este bine sa fii rabdator.


3 Nu te imbraca prea lejer cand vizitezi biserici


Bisericile din Spania, ca in orice alta parte a lumii, sunt lacase de cult, unde vizitatorii nu sunt bineveniti daca se imbraca necorespunzator. Evita pantalonii scurti si hainele prea decoltate.


4 Nu raspunde insistentelor din partea barbatilor


Daca esti femeie, trebuie sa stii ca in Spania exista posibilitatea sa primesti mai multa atentie decat ai vrea, din partea unora dintre barbati. Este nerecomandat sa raspunzi, deoarece orice raspuns poate fi interpretat. Cea mai buna metoda este sa-i ignori.


5 Adapteaza-te programului de masa spaniol


In Spania, mesele se iau mai tarziu decat in alte parti ale Europei. Micul dejun poate fi luat la 9-10, pranzul pe la 14:00, iar cina seara tarziu, incepand cu 21:00.  Daca esti obisnuit sa mananci mai devreme, acest lucru ar putea fi o problema. Insa te poti acomoda cu programul local.
 

6 Ai grija la comunicare


Spaniolii pot vorbi foarte repede si foarte tare. Astfel, unei persoane din afara ii este greu sa intre in conversatia altora. Trebuie doar putin mai mult atentie si curaj. Vei fi integrat rapid in discutia in cauza.

Evita semnul „ok” facut cu mana, deoarece este considerat nepoliticos.

Daca esti barbat si un alt barbat converseaza cu tine, tinandu-si mana pe umarul tau si stand aproape de tine, nu te indeparta. Este o forma acceptata de comunicare intre barbati, iar marirea spatiului, in mod voit, poate fi considerata ofensatoare.

Nu lua numele lui Dumnezeu in desert, in timpul unei conversatii cu spanioli. Spania este o tara religioasa, sensibila la astfel de lucruri.


7 Nu te adresa la per tu persoanelor in varsta


Persoanele care sunt mai in varsta decat tine trebuie respectate prin formula de adresare la persoana a II-a plural. Adresarea pe numele mic este acceptabila numai in cazurile in care vorbesti cu prieteni, copii sau adolescenti. Adultilor este recomandat sa li te adresezi cu formula protocolara „Usted”. Alte formule de politete sunt „domnule”. „doamna” si „domnisoara” (senor, senora si senorita).

De asemenea, atunci cand se adreseaza unii altora, barbatii obisnuiesc sa foloseasca titulatura de „Don” in cazul persoanelor care au studii universitare, ale oamenilor de afaceri sau altor specialisti.
 

8 Nu lua cu tine toti banii


In Spania poti cadea de buzunare, in special in locurile foarte frecventate de turisti, precum Barcelona. Ia cu tine doar o parte din bani, eventual pune-i in diverse locuri asupra ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea