Vacante

#ce sa nu faci ca turist #elvetia #munte #schi

Ce sa nu faci ca turist in Elvetia

Elvetia este o destinatie de vacanta atractiva datorita bogatiei naturale si diversitatii culturale. Fie ca mergi sa schiezi intr-o statiune montana , fie ca vizitezi un oras modern, descoperind cultura si civilizatia elvetiana, este bine sa fii informat cu privire la lucrurile pe care turistii nu trebuie sa le faca in aceasta tara.

1 Nu ignora reglementarile conditiilor de sedere
 

Poti intra in Elvetia cu pasaportul sau cu buletinul. Actul utilizat trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Elvetiei. Conform Ministerului de Externe, legislatia elvetiana prevede sanctiuni in caz de nerespectare a conditiilor de intrare si sedere in Elvetia. Este recomandat, asadar, sa fii informat.
 

2 Nu du lipsa de informatii cu privire la legislatia rutiera, daca ai masina
 

In cazul in care mergi cu masina, trebuie sa stii ca la frontiera autoritatile pot sa verifice starea tehnica a masinii tale, odata ce aceasta intra pe teritoriul elvetian. Trebuie sa detii un permis de conducere, cel romanesc este recunoscut. Accesul pe autostrazi se face pe baza unor vignete, care costa 40 CHF si care se cumpara de la punctele de trecere a frontierei.

Trebuie sa porti centura de siguranta si sa nu depasesti limitele de viteza. Aparatele de detectare a radarelor sunt interzise.
 

3 Nu vorbi tare ca sa te faci inteles
 

Majoritatea elvetienilor sunt vorbitori de limba engleza. Daca nu intelegi foarte bine ce ti se spune, repeta, pe un ton normal. Nu vorbi foarte tare deoarece risti sa-i deranjezi pe cei din jur. Elvetienii sunt mai degraba oameni retinuti decat expansivi.
 

4 Nu folosi bataia pe umar in comunicarea nonverbala
 

Chiar daca vrei sa-ti manifesti prietenia sau simpatia pentru cineva, nu este recomandat sa bati prieteneste pe umar acea persoana. Un gest care este perfect normal si obisnuit in unele parti ale lumii, aici poate fi considerat ca o invadare a spatiului celuilalt. Poti, in schimb, sa strangi mana cuiva (sa dai mana), sa zambesti si sa privesti acea persoana in ochi.
 

5 Nu ignora sfaturile de calatorie intr-o regiune montana
 

Daca te afli intr-o statiune montana elvetiana, fii la curent cu informatiile despre vreme si eventuale avalanse. Trebuie sa fii constient ca vremea se schimba in munti de la un moment la altul si ca este absolut necesar sa detii cat mai multe informatii. De asemenea, trebuie sa ai un echipament potrivit si sa nu pleci neinsotit. Studiaza bine itinerariul si informeaza pe cineva asupra planurilor tale.

Pentru activitati montane, este bine sa inchei o asigurare inainte de plecarea in vacanta. Aceasta te va ajuta in caz de situatii dificile. Pentru turistii care merg prin Alpi, pentru cei care practica schiatul si alte sporturi montane este recomandata o asigurare complexa.
 

6 Nu ignora regulile de politete
 

In conversatiile cu persoanele care nu iti sunt apropiate, o adresare informala este nerecomandata. Foloseste persoana a II a plural sau formule de politete pentru persoanele cu care comunici si de care nu te leaga o prietenie sau alta legatura stransa.
 

7 Nu intarzia
 

Nu este pentru nimeni ceva surprinzator in faptul ca punctualitatea joaca un rol important in aceasta tara. Prin urmare, este recomandat sa ajungi la timp de fiecare data.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea