Vacante

#ce sa vizitezi in Sicilia #obiective turistice Sicilia #city break in Sicilia #vacanta sicilia

Ce sa faci ca sa te bucuri la maximum de City Break-ul tau din Sicilia

Istorie milenară, cultură metisă, peisaje care taie respirația...Mediterana este unul din cele mai fascinante și mai poetice locuri din lume. Și, Sicilia, cu complexitatea și delicatețea peisajelor sale, ospitalitatea locuitorilor și bucătăria siciliană savuroasă este, cu siguranță, una din cele mai frumoase insule din Marea Mediterană.

Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre istoria insulei caută oferte city break în insula Sicilia. Noi îți spunem în cele ce urmează care sunt cele mai importante obiective turistice de vizitat. Oricine călătorește pentru prima dată într-un loc trebuie să cunoască atracțiile turistice.

Iată principalele atracții turistice în Sicilia:

Orașul Palermo

Începem lista cu atracții turistice în Sicilia cu Palermo, capitala Siciliei. Situată în partea de nord-est, constituie un bun punct de plecare pentru un itinerariu în Sicilia, dacă vrei să descoperi coasta vestică. Capitala Siciliei posedă numeroase clădiri și monumente istorice, este locul ideal de vizitat dacă ești pasionat de biserici și palate. De vizitat neapărat: capela palatina, ornată cu mozaice din aur, teatrul Massimo, unul din cele mai renumite din Italia și piața Ballaro pentru a descoperi specialități locale.

Etna

Imposibil să ratezi Etna, deoarece trebuie să se regăsească în mod obligatoriu pe lista obiectivelor turistice din Sicilia. Este un vulcan activ din Europa. Numeroase sunt agențiile de turism care oferă excursii spre această atracție turistică. Vulcanul Etna este pur și simplu ireal.

Valea Templelor Antice din Sicilia, o altă atracție superbă

Agrigento, un oraș situat în sudul Siciliei beneficiază de o istorie pur și simplu fabuloasă. Valea templelor din Agrigento este un obiectiv turistic care nu trebuie să lipsească de pe lista ta. Foarte bine conservate, vestigiile arheologice de aici au fost incluse în 1997 în patrimoniul mondial UNESCO. La intrarea în acest parc arheologic, o alee pietruită te va duce spre ruinele celor șapte temple. Numele edificiilor existente aici, cu excepția unuia, templul lui Zeus, au fost atribuite încă din epoca Renașterii. Tempio di Ercole, adică Templul lui Hercule datează din secolul VI înainte de Hristos.

Urechea lui Dionysos

Reprezintă o grotă artificială care beneficiază de proprietăți acustice excepționale, sunetele sunt amplificate aici de 16 ori. Legenda spune despre grota situată în Siracusa că era locul în care Dionysos își închidea adversarii pentru a le asculta dialogurile.

Plaje de vis din Sicilia

O călătorie în Sicilia înseamnă, în egală măsură, relaxare la plajă și la soare. Iată câteva din cele mai frumoase plaje din Sicilia. Plaja de San Vito Lo Capo este ideală pentru familiile cu copii, este o plajă întinsă de nisip auriu perfectă pentru bălăceală.

Plaja din rezervația naturală Torre Salsa este o plajă imensă cu nisip fin, cu o apă nu foarte adâncă, locul ideal pentru a petrece o zi relaxantă în familie. 

Scala dei Turchi, plajă romantică prin excelență din Sicilia, ideală pentru a admira un apus de soare. Apa de culoare turcoaz plus falezele din calcar în culoare rozalie reprezintă combinația perfectă pentru o zi de vis.


Dacă vrei să profiți de farmecul sicilian în timpul unei vacanțe atunci cea mai potrivită alegere este San Vito Lo Capo, o comună situată în provincia Trapani, situată pe magnifica coastă de vest a Siciliei. O destinație populară în rândul localnicilor și turiștilor deopotrivă, San Vito Lo Capo beneficiază de numai puțin de 900 de hoteluri ceea ce spune multe despre succesul turistic al acestei destinații. Este o stațiune siciliană ideală pentru familiile cu copii dar și pentru grupuri de prieteni în căutare de distracție. Motivul pentru care ar trebui să alegi și tu această destinație: mare de culoare verde-turcoaz, nisipul alb, climatul mediteranean și una din cele mai frumoase plaje din întreaga Sicilie.

Sursa foto: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea