Vacante

#paris # vacanta sarbatori # vacanta paris # sarbatori paris #sejur

Ce poti face la Paris de sarbatori

Parisul este un oras agitat, festiv, antrenant, potrivit pentru cei care isi doresc o vacanta de sarbatori plina de adrenalina. Strazile pariziene sunt decorate cu ghirlande luminoase pe kilometri intregi, imbracand metropola in hainele de sarbatoare menite sa invie magia sfarsitului de an. In iarna 2011-2012 ai ocazia sa schiezi chiar in Turnul Eiffel .
 

Atractii de sarbatori in Paris
 

Parisul ofera un adevarat spectacol de sarbatori chiar si doar mergand pe strazile lui. O oprire poate fi facuta in fata celebrului magazin les Galeries Lafayettes. Perdeaua de beculete care imbraca intreaga cladire nu este principala atractie. Lumea se strange in fata vitrinelor unde sunt instalate papusi mecanice. Anul acesta, tema este "Noel Rock'N Mode" si apartine papusilor Rock ale designerului american Andrew Yang. In interiorul cupolei magazinului este instalat un brad de 20 de metri. Alte vitrine cu papusi animate se gasesc la magazinul Printemps Haussmann.

Champs Elysees sunt luminate pe toata durata anului, insa de sarbatori aceasta artera a Parisului devine si mai stralucitoare. Pe o lungime de 2.4 km, bulevardul are numai putin de 200 de copaci imbracati in luminite, de la Arcul de Triumf la Concorde. Instalatiile de sarbatori vor fi pastrate pana pe 11 ianuarie 2012. In apropiere, in Place de la Concorde, este roata cea mare (Grande Roue), inalta de 60 de metri. Contra unei sume de 10 euro, poti vedea Parisul luminat de sarbatori, de la inaltime.

La Trocadero se afla Satul de Craciun (Le Village de Noel), vis-a-vis de Turnul Eiffel . Vizitatorii gasesc aici produse artizanale si regionale si au ocazia sa se distreze pe patinoar. Alte piete de Craciun sunt deschise in Champs Elysees, Saint Germain des Pres, Montparnasse, Saint Sulpice, Nation, La Defense etc.

Incepand cu 15 decembrie, la primul etaj din Turnul Eiffel se afla un patinoar, deschis pana pe 1 februarie 2012.
 

Cat te costa sarbatorile la Paris
 

O minivacanta de 3 nopti costa 200 euro intr-un hotel de 4 stele, fara avion inclus. Ofertele care asigura si transportul cu avionul costa in jur de 350 euro de persoana. Pentru Revelion 2012 la Paris, o vacanta costa de la 400 euro, cazare cu bilet de avion.
 

Sursa foto: impots-utiles.impots-economie.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea