Vacante

#vara #praga #barcelona #roma

Ce orase sunt destinatii potrivite pentru vacanta de vara

Destinatiile pentru vacanta de vara sunt adesea cele care ofera plaja si mare. Exista, totusi, orase cautate de turisti in perioada verii, multumita atractiilor pe care le detin acestea. Pot fi alese datorita vietii de noapte. Altele si-au castigat eternitatea prin istorie. Iar altele sunt atat de civilizate si de frumoase, incat te indragostesti de ele. 

Iata cateva sugestii de orase, potrivite pentru vacanta ta de vara: 


Barcelona, vacanta la mare in zona urbana


Capitala provinciei Catalonia, Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania, dupa Madrid. Metropola este atractiva pe tot parcursul anului, multumita numarului sau impresionant de atractii turistice. Printre activitatile din timpul liber se numara spectacole de divertisment, spectacole artistice, muzee, obiective UNESCO, cluburi de noapte, evenimente dedicate copiilor, piscine si plaje. 

Zona de coasta se intinde pe 4 km si jumatate. Cele mai importante plaje sunt Barceloneta, Mar Bella, Nova Icaria sau Bogatell. Pentru iubitorii de plaje citadine, Jet Set Planner recomanda Platja de la Marbella, Barcelona. Locul este recomandat in special pentru cei care practica sporturi de apa. Barcelona este nominalizata si de hotel.info in topul destinatiilor in care s-au facut rezervari pe internet pentru vara 2010, conform unui comunicat al site-ului in cauza. 


Roma, o cupa de inghetata intr-un oras fierbinte


O alta destinatie din acelasi top este Roma. Cei care calatoresc in perioada verii in metropola italiana au numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber: festivaluri, petreceri, balete, opere, concerte, parcuri, gradini, muzee etc. 

Trebuie spus, insa, ca o vacanta in Roma in lunile de vara inseamna sa calatoresti in perioada cu cele mai mari temperaturi. Parcurile umbroase, cafenelele sau muzeele racoroase reprezinta solutii pentru cei care nu pot suporta usor canicula. O inghetata pe strazile din Roma este una dintre cele mai agreabile experiente. Sortimentele sunt nenumarate in gelateriile din oras. Cea mai simpla inghetata, dintr-o singura cupa/aroma, costa 1 euro. 

Seara, au loc spectacole in aer liber, iar unele dintre ele sunt gratuite. 


Praga, distractie cu familia in aer liber


Praga este unul dintre cele mai mari orase din Europa Centrala. Se spune despre Praga ca ar fi si unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga Europa. Insa nu este nevoie sa citesti intr-un ghid acest lucru. Oricine care a fost in Praga iti poate confirma, hotarat. 

Una dintre metodele recomandate pentru a cunoaste orasul este sa mergi pe jos. De aceea, vara reprezinta o perioada foarte buna sa mergi din wenceslas square in Old Town Square si de acolo, spre Charles Bridge. Cladirile cu o arhitectura deosebita din Orasul Vechi, promenada pe podul Charles, panorama din Prague Castle sau o croaziera pe Vltava sunt cateva dintre cele mai importante atractii. 

Tot vara este placut sa faci o plimbare prin parcurile Pragai: parcul Letna, Stromovka, Parukarka etc. In parcuri unii merg cu bicicleta sau rolele. Tot aici au loc uneori concerte. 

Orasul ofera numeroase activitati potrivite pentru familiile cu copii. De exemplu, acestia au ocazia sa viziteze una dintre cele mai bune gradini zoologice din Europa, Troja Zoo. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea