Vacante

#bucovina #manastiri #paste

Ce oferte de Paste gasesti la manastiri in Bucovina

Perioada sarbatorii Pastelui reprezinta cel mai potrivit moment din an pentru un circuit al manastirilor din Bucovina. Vremea este suficient de buna pentru a putea face excursii la manastirile, muzeele, bisericile din regiune si a participa la evenimentele organizate in aceasta perioada: focuri de tabara, ateliere de incondeiat oua, plimbari cu trasura etc.

 

Turistii au ocazia sa viziteze Manastirea Humor, Voronet, Moldovita, Sucevita, Arbore, Putna. Cei care aleg Suceava ca destinatie pentru vacanta de Paste au ocazia sa ajunga la Manastirea Dragomirna sau la cea a Sfantului Ioan. In Neamt principalele obiective turistice si locuri de pelerinaj sunt manastirea agapia si Varatec.

 

Pe langa manastiri, pelerinii pot face opriri la bisericile importante din Bucovina: biserica catolica sculptata in sare, din Salina Cacica, biserica de lemn de la Putna, biserica catolica din Gura Humorului etc.

 

Nu trebuie ignorate nici celelalte atractii turistice de valoare: ceramica Neagra de la Marginea recunoscuta pe plan mondial, muzeul obiceiurilor populare din  Gura Humorului, Salina Cacica, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul oualor incondeiate de la Moldovita etc.
 

 

Ce contin ofertele de vacanta in Bucovina
 

 

In ceea ce priveste cazarea, exista numeroase pachete de vacanta propuse de proprietarii de vile si pensiuni.Pensiunile se pregatesc cu preparate traditionale pentru sarbatoarea de Paste: pasca, cozonac, oua rosii, paine de casa, ciresata, afinata, fragata etc. La pensiuni, vile sau hoteluri exista si meniuri de post, servite inainte de Inviere: zacusca, ardei copti , fasole batuta , ghiveci calugaresc, sarmale de post etc.

 

In timpul liber, turistilor li se propun diverse activitati de recreere: plimbari cu trasura, echitatie, foc de tabara, picnic cu ansamblu folcloric, mese festive si altele. O experienta inedita poate fi cina ciobaneasca, organizata la o stana, cu foc de tabara, pastrama de oaie , urda, cas si legume proaspete.

 

Preturile la cazare variaza intre 50 si 150 lei pe noapte, in functie de gradul de confort si serviciile incluse in pachet.  Cei care vor sa inchirieze o intreaga pensiune pentru vacanta de Paste platesc in jur de 2400 lei pentru un jur de 4 nopti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea