Vacante

#turism #destinatii vacanta #destinatii romania # vacanta cazanele dunarii

Ce ofera o vacanta in Cazanele Dunarii

Cei care isi doresc o vacanta pe Dunare pot alege Cazanele ca destinatie. Cazanele Dunarii constituie o zona naturala deosebit de frumoasa, potrivita atat pentru vacantele active, cat si pentru cele de relaxare. Exista mai multe posibilitati de agrement aici pentru turistii activi. Totodata, Cazanele Dunarii pot atrage familiile cu copii si dispun de facilitati pentru evenimente de afaceri, conferinte etc.

Cazanele Dunarii, o destinatie inedita din Romania

Cazanele Dunarii constituie o destinatie de vacanta apreciata datorita frumusetii naturale si a calitatii aerului.

Cazanele se afla in sud-vestul Romaniei, in defileul Dunarii, in Parcul National Portile de Fier. Cazanele Dunarii se intind pe o distanta de 9 km. Fluviul curge flancat de peretii abrupti de stanca, realizand un peisaj dramatic. Cazanele Dunarii sunt strajuite de masivele muntoase Ciucasul Mic si Ciucasul Mare (Muntii Clisurii) si de masivele muntoase din Serbia, aflata in apropiere.

Aproape de golful Mraconia se afla chipul lui Decebal sapat in stanca. Sculptura are dimensiunile de 40 pe 25 de metri si este una dintre principalele obiective turistice ale zonei.

Cei care calatoresc cu masina personala au posibilitatea sa viziteze numeroase obiective turistice aflate in aceasta regiune a tarii. Se poate vizita Manastirea Vodita, intemeiata in secolul al XIV-lea, Manastirea Mraconia, Tabula Traiana, un monument sculptat in stanca pe malul drept al Dunarii, Muzeul Parohial Eselnita, ruinele Cetatii Trikule de secol XIV. De asemenea, se pot face excursii in Parcul National Domogled-Valea Cernei si in Parcul National Portile de Fier.

Cat costa cazarea in Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii este o destinatie de vacanta populara in special in timpul verii. Cei care doresc sa-si petreaca vacanta aici in varf de sezon este recomandat sa-si faca o rezervare din timp.

Proprietarii de pensiuni pun la dispozitia clientilor terenuri de sport pentru fotbal, tenis, badminton, piscine incalzite, ponton pentru ambarcatiuni sau pescuit, sali de conferinte, foisor, gratar, aer conditionat, loc de joaca pentru copii etc.

Cazanele Dunarii, insa, constituie o destinatie de vacanta costisitoare in ceea ce priveste preturile pentru cazare. Principalul avantaj al ofertelor de cazare il reprezinta peisajul. Multe camere au vedere directa la Dunare.

Intr-o pensiune de 4 margarete, o camera costa intre 150 si 250 lei pe noapte. Pretul asigura cazarea cu mic dejun. Intr-o vila, o camera dubla costa 100 lei, iar un apartament cu 2 camere costa 200 lei pe noapte. Unele vile se pot inchiria integral, contra unei sume de aproximativ 1200 lei pe zi. Intr-o casa de vacanta de 2 stele, o camera dubla costa intre 90 si 100 lei pe zi.

Preturi ceva mai mici se gasesc la cabane. Intr-o cabana, o camera costa 70 lei pe zi, de persoana. Cei care merg la hotel platesc peste 150 lei de persoana. Astfel, intr-un hotel de 3 stele, o camera costa de la 160 la 260 lei pe zi. Pretul include cazarea cu mic dejun.

Foto: tripimage.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea