Vacante

# sfaturi concediu # concediu reusit #concediu

Ce nu stiai despre concediul reusit

Acum ca mai toate vacantele sunt pe terminate, stiai ca aproximativ 90% dintre romani prefera sa si le planifice din timp si sa le achite cu mai mult de o luna inainte? Foarte bine, insa cati cunosc cele mai importante detalii pentru un concediu reusit? Hai ca ti le spunem noi, pentru ca, desi abia te-ai intors din concediu, sigur te gandesti la urmatorul:

 

1. In primul si primul rand, desigur, se afla destinatia si perioada in care vrei sa calatoresti. Ai posibilitatea sa alegi mai intai datele si, in functie de acestea, locatia (sau invers). Majoritatea isi planifica vacantele vara, optand sa mearga la mare sau, daca vor sa scape de caldura, la munte (sau intr-o tara mai racoroasa, cum sunt de exemplu tarile nordice: Suedia, Danemarca, Norvegia). Alege dupa preferinte, dar informeaza-te bine inainte, sa nu ai parte de dezamagiri!

2. Alege o destinatie noua in fiecare an. Din comoditate, foarte multi prefera acelasi loc in care s-au simtit bine in trecut. Cu toate acestea, specialistii iti recomanda sa iesi din zona de confort si sa-ti deschizi orizonturile. Astfel, te vei putea bucura de noi descoperiri si te vei imbogati cu noi amintiri. Si poate cine stie – vei gasi un nou loc preferat!

3. Fa ceva diferit in fiecare zi. Cei mai multi oameni se plang de faptul ca zilele de concediu trec foarte repede. O solutie pe care expertii in calatorii o recomanda este sa incerci o activitate noua in fiecare zi – fie ca mergi la plaja, vizitezi un obiectiv turistic sau, pur si simplu, incerci un restaurant nou. Doar nu lasa monotonia sa se instaureze in vacanta la care te vei gandi continuu pana la urmatoarea!

4. Inainte de plecare, verifica prognoza vremii, mai ales daca pleci intr-o alta tara. Acest lucru iti va permite sa stii exact ce haine sa iei cu tine, dar si cum sa iti planifici activitatile. Doar nu vrei sa iti cheltuiesti toti banii la shopping!

5. Ceea ce ne aduce la urmatorul punct deosebit de important: continutul bagajului. De multe ori, ai ajuns intr-un loc frumos si ai constatat ca ai uitat ceva important. O astfel de intamplare iti poate strica buna dispozitie si afecta serios bugetul. Asadar, iata ce nu trebuie sa uiti sa pui in valiza pentru a avea o vacanta fara griji:

  • Banii si/sau cardul;
  • Documentele de calatorie – actele de identitate si biletele / rezervarile;
  • Articolele de imbracaminte pentru fiecare zi de concediu. Ia cu tine haine comode, potrivite cu vremea, de preferat cele care nu se sifoneaza prea tare (doar n-o sa calci si in concediu!). Ai grija sa adaugi si ochelari de soare, incaltaminte confortabila, precum si o jacheta pentru seri mai racoroase;
  • O mini trusa pentru situatii neprevazute. Aici trebuie sa adaugi ata si ac pentru cazul in care articolele vestimentare se rup sau se descos, dar si o solutie pentru eliminarea petelor. Stii cat de usor este sa scapi mancare sau altceva pe haine in vacanta. Poate ca nu-ti permiti sa lasi pata netratata pana te intorci acasa (doar ai cateva haine cu tine, nu tot dulapul), asa ca pune-ti intr-un recipient de calatorie o cantitate mica din solutia de scos pete Asevi. O poti folosi atat pe haine albe, cat si colorate, fara sa te temi ca va decolora tesatura, fiind deosebit de eficienta in indepartarea oricarui tip de pata.
  • Lista continua cu o pijama, papuci de casa, precum si seturi de lenjerie intima si ciorapi;
  • Dispozitivele electronice de care ai nevoie (telefon, tableta, laptop, aparat foto), precum si incarcatoarele acestora;
  • Pasta si periuta de dinti;
  • Gel de dus, sampon, precum si alte produse cosmetice pe care le folosesti (asta in cazul in care nu mergi la un hotel care ti le pune la dispozitie);
  • Cateva pastile pentru cele mai frecvente afectiuni (dureri de cap, stomac, dinti), precum si o mini trusa de prim ajutor, formata din plasturi, un gel dezinfectant sau produse de igiena personala;
  • Uneori camerele unitatilor de cazare pot avea un miros inchis sau neplacut de la instalatiile sanitare. Desi nu planuiesti sa petreci foarte mult timp in camera, confortul spatiului de dormit este foarte important. Asa ca nu uita sa strecori in bagaj si un odorizant de camera. Brisa iti va aduce parfumul placut al marii (si) in camera, cu el putand sa pulverizezi si canapeaua, perdelele, covorul sau hainele.

Lista de mai sus contine esentialul pentru un bagaj ca la carte. Iar daca vei urma toti pasii, te asiguram ca urmatoarea ta vacanta chiar va fi perfecta. Doar nu uita sa iei cu tine pofta de relaxare si voia buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea