Vacante

#hotel #grecia #camera

Ce iti ofera un hotel de 2 stele din Grecia

Un hotel de 2 stele poate fi o varianta buna pentru a economisi bani, cand vrei sa vizitezi cea mai mare parte a Greciei. Daca insa iti doresti un sejur intr-un loc anume, este recomandat sa-ti indrepti atentia catre hotelurile superioare, cel putin cele de 3 stele sau catre vilele si apartamentele de inchiriat. Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont, daca alegi hotelurile de 2 stele din aceasta tara:

1. Nopti de tranzit la un hotel de 2 stele

Hotelurile de 2 stele sunt in general rezervate de turistii aflati in tranzit, care nu raman mai mult de 1-2 nopti in acel loc. Asa se intampla cu Sidirokastro, o localitate din nordul Greciei, strabatuta de multi turisti romani care intra pe teritoriul Greciei.

Hotelurile de 2 stele sunt o varianta buna, deoarece ofera minimum de servicii necesare pentru un calator obosit care doreste un pat curat si o baie proprie. Daca insa vrei sa ramai mai mult de 3 zile, este preferabil sa alegi categoria 3 stele, deoarece este mult mai luxoasa si adesea diferentele de pret sunt minime. Astfel de hoteluri de 2 stele sunt umplute de turistii care calatoresc intr-un circuit organizat sau de cei care viziteaza Grecia pe cont propriu si care fac scurte opriri in diverse locuri.

2. Diferenta de preturi la hotel

Hotelurile (inclusiv cele de 2 stele) din Grecia au preturi foarte diferite. Pentru aceasta categorie, preturile merg de la 25 euro pe noapte la 90 euro si nu intotdeauna pretul reflecta nivelul de servicii sau facilitati. In extrasezon sunt cele mai bune preturi si pe toata durata anului, in zonele neturistice, unde oamenii fac doar scurte popasuri. Este bine sa negociezi, indiferent de pretul afisat.

3. Servicii incluse in pretul de hotel

In general, hotelurile de 2 stele din Grecia sunt cele ramase nerenovate, aflate in cladiri vechi, unde conditiile sunt modeste, uneori saracacioase, dar civilizate: asternuturi si prosoape curate, sapun, hartie igienica , balcon, telefon, tv, apa calda 24h. Pentru aerul conditionat, se plateste de obicei in plus. Daca gasesti cazare intr-o zona aflata in apropierea apei, trebuie sa te interesezi daca exista plasa de tantari la iesirea de la balcon. De obicei, la 2 stele, usa nu este dotata decat cu o perdea, iar aparatele antitantari nu fac fata noaptea.

Micul dejun este fie la portie, fie de tip bufet, cu autoservire . Este indicat sa alegi tipul de cazare cu mic dejun bufet, altfel vei avea parte de o masa extrem de saraca, aproape simbolica: suc, ceai sau cafea, unt si dulceata. Micul dejun cu autoservire inseamna acces la mai multa mancare: oua fierte, cascaval, sunca, salam, cereale etc.

hotel 2 stele, Ouranoupolis, GreciaIn general, o camera dintr-un hotel de 2 stele este facuta sa dormi noaptea, dar in timpul zilei nu are nimic care sa te faca sa-ti petreci timpul in ea.

4. Alege un hotel si compara preturile

Dupa ce ai ales hotelul in functie de locatie, servicii, pret etc, poti compara pretul pe site-urile specializate, unde sunt afisate mai multe oferte ale aceluiasi hotel.

5. turism te poate ajuta cu acel hotel

Este mai simplu sa faci rezervarea prin agentie decat pe cont propriu, mai ales in cazul in care urmeaza sa stai in mai multe locuri de pe traseu. Agentia iti poate oferi informatii precise despre fiecare hotel in parte si despre mijloacele de transport din destinatiile respective. 

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea