Vacante

Ce include oferta Bed and breakfast

Ofertele de tip Bed and Breakfast sunt destul de cunoscute ca definitie generala, insa acestea difera in functie de anumiti factori, mai ales cel al zonei respective.

 

In domeniul turistic, expresia bed and breakfast mai este cunoscuta sub numele de B&B. Termenul isi are originile in Marea Britanie, iar astazi este folosit in intreaga lume.

 

In mod obisnuit, Bed and Breakfast face referire la o oferta in care sunt incluse contra cost cazarea si micul dejun, fara nici in plus (servicii, alte mese, facilitati, etc). De cele mai multe ori, gasim oferte Bed and Breakfast in case particulare de tipul pensiunii.

 

In unele cazuri, aceste case nu au decat doua, trei camere la dispozitia turistilor, care se pot inchiria. Prin urmare este vorba despre o sedere de scurta durata a clientilor, aflati pe drum si care innopteaza aici.

 

In general, persoanele cazate primesc dormitoare si bai separate. Unii folosesc varianta B&B pentru a avea un venit suplimentar, asa ca isi inchiriaza casele de oaspeti.

 

Diferente zonale pentru B&B

 

Daca esti in Roma si alegi o cazare de tip B&B, poti avea o camera dubla cu baie proprie, acces gratuit la internet, aer conditionat, TV cablu, telefon si alte facilitati. Prelungeste-ti scurta sedere si se poate ca bonul de la spalatorie sa fie decontat.

 

Daca esti in Cuba, atunci vei cauta o “casa particular”. Vei sta astfel intr-o casa particulara in care se inchiriaza camere, sau chiar intr-un apartament. Termenul defineste mai multe posibilitati, de la simple camere la un intreg apartament sau o casa in sine. In general capacitatea totala este de maxim 5 – 6 persoane.

 

In Israel, B&B se numeste “zimmer”, care in germana inseamna “camera”. Varianta este preferata de cei care-si petrec vacanta in familie sau de catre cuplurile de indragostiti.

 

B&B defineste, in alt caz, ceea ce include oferta unei unitati de cazare (hotel, pensiune, etc). De exemplu, un hotel de 4 stele poate sa ofere variante de cazare, B&B (doar cazare si mic dejun), DP (cazare, micul dejun si pranz sau cina), etc.

 

De ce sa alegi varianta B&B

 

Avantajul consta in faptul ca stand intr-un mediu neoficial , intri in vorba usor cu restul clientilor si cu gazdele, imbunatatindu-ti astfel cunostintele de limba straina . Daca stai mai mult de 3, poate 4 nopti, uneori primesti un bonus, constand in diverse discount-uri si avantaje. De exemplu primesti gratuit o a doua masa, pe langa micul dejun.

 

Insa unul dintre cele mai importante motive ca sa alegi cazarea B&B este pretul. Poti plati, in functie de tara, 10, 12 euro pe noapte, fiind astfel o varianta avantajoasa fata de hoteluri.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea