Vacante

#ghiduri turistice # turism romania #imagine romania

Ce imagine are Romania in ghidurile turistice

Romania are cate o imagine duplicitara in ghidurile turistice din strainatate. Turistii din alte tari care vin pe plaiuri romanesti sunt indemnati sa fie atenti la hotii de buzunar si la profitorii care incearca sa vanda servicii la suprapret. Pe de alta parte, Romania este admirata pentru monumentele si orasele istorice, dar si pentru traditiile sale vechi.


1 Drumurile proaste din Romania


Una dintre trasaturile Romaniei care se repeta in multe ghiduri turistice despre teritoriul romanesc o reprezinta drumurile proaste. In ghidul Michelin si in publicatia Lonely Planet, situatia precara a drumurilor constituie unul dintre principalele defecte pentru strainii care vin aici.


2 Romania, tara a contrastelor


Un avantaj si un dezavantaj totodata il reprezinta discrepantele dintre lumea moderna si cea inca nedezvoltata. Pe de o parte, contrastele se nasc din coexistenta unor lumi opuse precum masinile foarte scumpe in orasele sarace.

Conform Lonely Planet, Bucurestiul este dominat de o arhitectura comunista groteasca si, in acelasi timp, de catedrale si monumente istorice deosebite. Cladirile gri si neatractive ale Bucurestiului sunt mentionate si de Rough Guides, precum si apartamentele de bloc considerate "urate". Acelasi ghid apreciaza restaurantele de prima clasa, barurile si arhitectura veche.


3 Cele mai frumoase atractii turistice ale Romaniei


O imagine pozitiva despre Romania o au strainii cand vine vorba despre destinatiile de traditie: satele traditionale din Maramures si Bucovina, manastirile, orasele medievale. Importanta bisericilor si credinta romanilor este subliniata de ghidul Frommers dedicat Romaniei.

Rough Guides mentioneaza Bucurestiul, Brasovul, Clujul, Timisoara si Sighisoara printre cele mai fascinante orase ale Romaniei.


4 Pericole in Romania pentru turistii straini


Conform Lonely Planet, turistii care viziteaza Romania trebuie sa se fereasca de hotii de buzunar, cainii maidanezi si furnizorii de servicii care practica preturi exorbitante la restaurant, hotel, in taxi etc.

Conform Foreign&Commonwealth Office, turistii sunt sfatuiti sa-si ia cel putin aceleasi masuri de precautie ca in Marea Britanie atunci cand viziteaza Romania. Hotii de buzunar din zonele aglomerate sunt principalele amenintari de siguranta personala. De asemenea, oficiul mentioneaza atacuri frecvente ale unor grupuri de copii care au ca scop distragerea atentiei pentru ca turistul sa fie jefuit usor.

Sursa foto: viamigo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea