Vacante

#europa #vacanta in europa #haine in europa #tinuta in europa #accesorii #bagaj

Ce haine impachetezi cand pleci in vacanta in Europa

Intr-o vacanta in Europa , este important sa ai in bagaj hainele si accesoriile care te fac sa te simti confortabil si chiar cele care iti dau un aer fashion. In functie de destinatie si activitatile din program, poti alege haine potrivite cu mediul, clima si traditia culturala a acelui oras.

In Franta, de exemplu, te-ai putea feri de soare cu o bereta, asortata cu o curea, o geanta sau cu pantofii. Si pentru ca tot ai nevoie de incaltaminte comoda, incearca balerinii. Frantuzoaicele se dau in vant dupa ei, oricare ar fi anotimpul. Urmeaza pasii de mai jos si afla ce trebuie sa pui in bagaj intr-o vacanta in Europa.

Pasi de urmat

Pasul 1. Incaltaminte comoda. Indiferent ce oras sau tara vizitezi, vei merge probabil mult pe jos, pentru a vedea locurile: piete, restaurante, muzee etc. Daca este vorba despre un oras cu strazi pietonale cu dale de piatra veche, cu multe scari sau asezat pe dealuri, talpa trebuie sa fie suficient de groasa.

Ai nevoie de doua perechi de incaltaminte comoda, deja purtata. Niciodata nu este indicat sa pleci in vacanta cu o pereche de incaltaminte nefolosita inca. Daca in program apar petreceri, discoteci, restaurante selecte etc, ar fi bine sa ai si o pereche de pantofi eleganti. Pentru litoral, sandalele sau papucii de plaja sunt o alegere buna, daca nu vrei sa mai dai banii pe asa ceva la fata locului.

Pasul 2. Tinuta business . In cazul in care calatoresti in interes de afaceri sau daca in cursul calatoriei tale trebuie sa mergi si la o intalnire din sfera profesionala, atunci va trebui sa pui in bagaj o tinuta business. In Europa, eticheta business impune o astfel de tinuta sobra, costum si cravata pentru barbati sau fusta si jacheta pentru femei, in culori neutre sau sobre, lipsite de accesorii sclipitoare.

Pasul 3. Culori care te fac sa te pierzi in multime. In Europa, cele mai bune culori pentru a trece neobservat si deci a te pierde in multime sunt culorile netre si cele sobre: bej, negru, gri, maro, alb, albastru. Astfel de culori te ajuta sa te amesteci cu restul persoanelor si sa nu iesi in evidenta ca un turist. Desigur, daca umbli cu aparatul foto atarnat la gat si cu harta in maini, strici toata treaba.

turisti in portPasul 4. Clima. Hainele puse in bagaj difera foarte mult daca tii cont de clima. Una este sa mergi in Nurnberg, unde temperaturile sunt scazute toata durata anului si alta este sa vizitezi insula Capri.

Pasul 5. Fashion. Daca vizitezi Italia sau Franta, trebuie sa stii ca aici moda este la ea acasa si acest lucru este resimtit oriunde pe strada. Poti sa pui in bagaj cele mai moderne haine pe care le ai, vei avea unde sa le porti aici. Unele dintre cele mai intalnite piese de imbracaminte si accesorii folosite in Europa sunt ochelarii de soare, umbrela, jacheta, geanta de marime mare, esarfa si micile bijuterii si accesorii pe care le porti purta oriunde: la mana, in par, prinse de geanta etc.

Pasul 6. Cultura locala. In Europa de Nord, sunt preferate hainele si accesoriile inchise la culoare, mai sobre. In sudul Europei, culorile deschise si sclipitoare sunt mult mai des intalnite. In general, persoanele in varsta nu poarta in public pantaloni scurti , alegand pantalonii lungi din materiale usoare sau, in functie de caz, rochiile din acelasi tip de material, indiferent cat de cald este afara. In unele tari, hainele reprezinta statutul social al persoanei in cauza, iar alegerea acestora joaca un rol important in impresia generala facuta celorlalti.

Cu cat esti mai prezentabil, cu atat hotelierii si celelalte persoane care ofera servicii turistice te vor trata cu mai multa atentie.

Sfaturi&Avertismente

• In Europa, ca in orice parte a lumii, vizitarea unui lacas de cult (manastire, biserica, catedrala, moschee etc) impune o tinuta sobra, fara haine decupate. In multe locuri turistilor li se ofera informatiile necesare privind tinuta potrivita pentru a intra intr-un astfel de lacas religios.

• In restaurante este preferabil sa ai o tinuta eleganta sau cel putin sobra, astfel incat pune in bagaj si altceva decat haine vaporoase, transparente si foarte decupate.

Ai avut parte de o experienta deosebita in Europa, in ceea ce priveste hainele pe care le purtai? Impartaseste-ne impresia ta si ajuta-i si pe altii sa puna in bagaj cele mai potrivite haine si accesorii pentru o vacanta cu aceasta destinatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea