Vacante

#asigurare #vacanta

Ce asigurari turistice folosim in vacanta

Cand alegem un pachet de vacanta la o agentie de turism, unul dintre factorii luati in considerare il reprezinta asigurarile. De exemplu, un circuit in Egipt in aprilie-mai 2008 costa 990 de euro . La aceasta suma se adauga banii platiti pentru asigurarea medicala, 30 euro.

Unele oferte cer in mod obligatoriu achitarea diferitelor asigurari, storno, medicala, etc. Pentru a obtine pretul total al excursiei trebuie sa adaugi la suma initiala banii pe asigurari, cei de taxe (aeroport, ocupare loc, etc), cei pentru bacsisurile obligatorii, pentru excursii optionale si in fine, banii de buzunar.

Asigurarea storno

Este un tip de asigurare pentru anularea calatoriei. In cazul pachetelor de servicii turistice, asiguratorul suporta penalitatile conform anularii sau retragerii turistului. Este valabila pentru evenimentele asigurate in contract. Un alt caz tine de biletul de avion si consta in anularea sau retragerea facuta de catre calator, din cauza imposibilitatii companiei aeriene de a-si onora serviciile de zbor.

Pentru serviciile turistice, polita de asigurare este valabila incepand cu ora 24.00 a zilei in care s-a platit prima de asigurare. Pentru biletele de avion la curse de linie, perioada de asigurare incepe la ora 24.00 a zilei in care s-a platit prima de asigurare se incheie in data de intoarcere mentionata pe biletul de avion. Ofertele agentiilor de turism includ asigurarea storno in zona taxelor neincluse in pret. Este de obicei obligatorie si reprezinta cam 1%-1,5% din pretul intregului pachet de servicii.

Asigurarea de bagaje

Face referire la conditiile de asigurare pentru intarzierea, pierderea sau furtul bagajelor. Perioada de asigurare este stabilita si inscrisa pe polita de asigurare conform solicitarii Asiguratului. Polita intra in vigoare numai după plata anticipata si integrala a primei de asigurare. Pentru bagaj pierdut se pot plati 250 euro, la asigurarea standard. In cazul unei asigurari Premium, gabajul furat sau pierdut este indemnizat cu 1000 de euro. Pentru cazuri de intarziere se platesc intre 5 si 10 euro pe ora.

Asigurarea complexa

Implica asigurare pentru asistenta turistica, asigurare de bagaje si de anulare a calatoriei. Acest tip de asigurare poate contine toate cele 3 elemente sau combinatii de cate doua, cu conditia respectarii normelor din prezenta metodologie. Asigurarea de asistenta turistica include servicii de asistenta medicala de urgenta in caz de accident sau de imbolnavire. asigurare sanatate

Asigurarile complexe implica diferiti factori, precum sumele suportate in functie de varsta maxima acceptata de asigurare (inclusiv si peste 65 de ani). Riscurile acoperite ajung la 50.000 de euro pentru tarile din Europa si maxim 25.000 de euro pentru cele din afara Europei.

Asigurarea medicala

Asigurarea functioneaza in caz de accident, boala preexistenta, catastrofe naturale, cheltuieli de asistenta si sanatate difera ca pret asigurat, in functie de anumiti factori, ca de exemplu destinatia finala mentionata pe polita. Pentru spatiul Schengen suma este de 50.000 euro, pentru tari limitrofe, de 5000 euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea