Vacante

#egipt #ahmed shokry #aswan #cairo #luxor #eta

Ce aduce Egiptul cu noul sau brand

Noul brand al Egiptului a fost lansat in Romania la sfarsitul saptamanii trecute. Pachetele concepute pentru romani au ca scop cresterea numarului de turisti care viziteaza aceasta destinatie din afara Europei, astfel incat, in 3 ani, Egiptul sa devina destinatia noneuropeana preferata a romanilor. De la diversitatea unica de deserturi la statiuni mediteraneene ascunse, de la pelerinaje in locuri crestine la romanticul Aswan, Egiptul isi dezvaluie trecut si prezentul, sub sloganul „Egypt .. .where it all begins”.

Egiptul lanseaza o noua identitate de brand, print-o campanie internationala, in 26 de tari, integrata in mai multe planuri: outdoor, presa, tv si online.

Sloganul campaniei porneste de la ideea ca Egiptul a fost mereu si ramane o sursa de inspiratie pentru mari povesti. Acestea au fost exprimate prin formula „Egypt .. where it all begins” (Egipt ... unde incepe totul).

Obiectivul campaniei de promovare a Egiptului ca destinatie de vacanta consta in a inspira turistii sa descopere esenta experientei unei vizite in aceasta tara, incurajandu-i totodata sa-si impartaseasca aceasta experienta cu prietenii, familia si mass-media. „Cand cineva se intoarce multumit dintr-o vacanta in Egipt, va povesti prietenilor cat de bine s-a simtit acolo. Nu exista alta reclama mai buna decat cea venita de la oamenii obisnuiti, care au fost acolo, spre ceilalti, care aud aceste impresii de vacanta”, a declarat pentru Acasa.ro domnul Ahmed Shokry , consilier in cadrul Ministerului Turismului din Egipt.

 

Ce oferte de vacanta implica campania


Noua campanie de promovare a Egiptului doreste sa demonstreze diversitatea acestei tari, reunind Egiptul antic cu Egiptul modern, trecutul cu prezentul, prin multiplele sale valori: istorie, cultura, sport, divertisment etc.

„Impreuna cu tour operatorii, am incercat sa facem pachete care sa ofere o buna valoare pentru banii cheltuiti. Preturile acestor pachete sunt special concepute pentru romani. Ofertele sunt foarte diversificate, de la destinatiile din desert la statiuni pe litoral, de la orase la centre spa si diverse sporturi. Preturile vor fi anuntate in urmatoarea perioada”, a spus Ahmed Shokry, cu ocazia unei conferinte de presa de la TTR.

 

Egiptul ascuns


In centrul campaniei sunt zone-cheie ale turismului egiptean, unele dintre ele inca necunoscute: croaziera pe Nil – Kom Ombo (oras unde se afla templul lui Sobek si Haroeris, zis si Templul Kom Ombo), Valea Nilului – Aswan, Cairo by Night (Cairo noaptea), Giza, Golf Course (cursuri de golf) – Giza, Red Sea (Marea Rosie), Luxor, White Desert (Desertul Alb), White Med.

Aswan, cel mai relaxant si mai romantic loc din Egipt

Cel mai sudic oras egiptean, Aswan (Assuan) este recunoscut pentru atmosfera sa relaxanta, peisajele spectaculoase in care desertul se pierde in apele Nilului si atractiile turistice ale zonei. „Aswan este o destinatie de vacanta foarte romantica. Vegetatia si imaginea ambarcatiunilor care plutesc pe Nil sunt deosebit de atragatoare. Este bun pentru cei care isi doresc sa-si petreaca luna de miere intr-un loc deosebit”, ne-a explicat Ahmed Shokry. Mausoleul lui Aga Khan, Insula Elefantina, Manastirea Sf. Simion, Obeliscul Neterminat sau Muzeul Nubian sunt cateva dintre atractiile zonei.

Pentru o experienta deosebita, este recomandata o plimbare cu feluca pe Nil sau o vizita pe Insula lui Kitchener. Gradinile botanice de aici rasfata turistii prin vegetatia luxurianta, formata din cocotieri, sicomori, smochini etc, in care traiesc pasari viu colorate.


White Med, tarmul nestiut de alb, de la Mediterana

White Med este o regiune mai putin cunoscuta a Egiptului, aflata in partea sa nordica, in zona de coasta mediteraneana. Tarmul nisipos si alb, apele cristaline ale marii, resorturile care se construiesc aici, atmosfera relaxanta si posibilitatile de petrecere a timpului liber reprezinta principalele atuuri ale zonei. Se pot face excursii in El Alamein si Alexandria, orase aflate in apropiere. Alte excursii, mai lungi, se pot face in Cairo, recunoscut pentru viata de noapte intensa si, nu in ultimul rand, pentru piramidele de pe platoul Giza .

Pe coasta mediteraneana se afla Sidi Abdel Rahman, una dintre zonele cele mai „ascunse” din White Med. Cei care ajung aici descopera un stil de viata beduin care s-a conservat destul de bine, oferind un aer de autenticitate.

Kom Ombo, templul vechi de langa Nil


Kom Ombo este un oras aflat la 45 km de Aswan, intr-o zona care a fost locuita inca din timpurile preistorice. In Egiptul Antic, orasul se afla pe o ruta comerciala importanta.

Astazi, se fac excursii de o zi din Aswan in Kom Ombo sau croaziere pe Nil, care trec pe aici. Principala atractie a zonei o reprezinta Templul lui Sobek si Haroeris, cunoscut si sub numele simplu de Templul Kom Ombo. A fost ridicat in secolul II i. Hr.

Spa-urile egiptene au calificari internationale


La fel ca turcii, egiptenii pun mare pret pe tot ceea ce inseamna servicii de spa&wellness. De aceea, cam toate hotelurile mari detin propriul lor spa. Astfel de hoteluri se afla in toate zonele turistice din Egipt, de la zonele de oras (Cairo, Luxor) la cele de coasta (Sharm-el-Sheikh, Taba, Hurghada etc).

„Nu suntem singurii care propunem acest tip de serviciu turistilor. Si alte tari detin astfel de oferte. Tocmai de aceea, toate spa-urile incluse in campania noastra detin o calificare internationala”, a explicat Ahmed Shokry, in cadrul conferintei de presa de la Romexpo.

In Egipt se pot face pelerinaje crestine

„Egiptul nu are numai lacase religioase musulmane. Romanii pot sa viziteze in Egipt locuri importante pentru crestinism”, a declarat pentru Acasa.ro Ahmed Shokry.

Inainte de a fi devenit religie dominanta, islamismul fusese precedat de crestinism, pe teritoriul Egiptului. De fapt, Egiptul face parte dintre primele tari in care au existat adepti ai crestinismului.

Din tipul de crestinism egiptean a luat nastere Biserica Copta, care mai exista si astazi.  Exista numeroase locuri pe unde se crede ca a poposit Sfanta Familie, care se refugiase pentru a-si ascunde copilul de regele Irod. Copacul Fecioarei Maria (The Virgin Mary Tree), din El-Mataria, Cairo, este un astfel de loc de pelerinaj. manastirea sfanta ecaterina (Saint Catherine's Monastery) din Sinai, Biserica Sf Barbara din Cairo etc sunt alte astfel de locatii.

Desertul Alb, Desertul Negru, desertul muntos, desertul galben

In toamna 2009, Autoritatea Egipteana de Turism (ETA), anunta 3 produse noi, printre care, desertul. Potrivit lui Ahmed Shokry, consilier si reprezentant al Ministerului Turismului din aceasta tara, Egiptul detine o diversitate unica de deserturi. Cei care doresc o experienta cu totul inedita, pot opta pentru excursiile in desert, create in diverse variante: de scurta durata si de lunga durata. Unii turisti pot petrece jumatate de zi in desert, in timp ce altii au posibilitatea sa stea pana la 3 saptamani, intr-o asezare de beduini.

Pe langa desertul galben, obisnuit, pe care-l experimentezi cel mai probabil pe platoul Giza, cand vizitezi piramidele din Cairo, exista si desertul muntos, din roci cafenii, asa cum este cel din Taba.

Insa poate cele mai spectaculoase deserturi egiptene sunt cel alb si cel negru. White Desert (Desertul Alb) sau Sahara el Beyda se afla in vestul Egiptului, cam la 45 km de oaza Farafra. Desertul Alb este o destinatie unica in Africa, datorita culorii sale albe, de la piatra de calcar. Se spune ca cel mai bun moment sa admiri panorama este la apus sau la rasarit. In functie de lumina, peisajul poate deveni asemanator cu cel arctic sau poate primi nuante de roz sau portocaliu. Formatiunile neobisnuite de roca adauga desertului alb un plus de mister.

Desertul Negru (The Back Desert) face parte si el din Desertul de Vest al Egiptului si se afla la o distanta de 100 km de cel alb si 150 km de Farafra. Solul este negru-portocaliu, cu munti sub forma de vulcani.

Golful, o noua modalitate de petrecere a timpului liber


Golful este un produs relativ nou, in Egipt. In ultimii ani, insa, au aparut tot mai multe zone amenajate pentru acest sport. In plin desert, pe coasta Marii Rosii, de exemplu, sunt construite resorturi de lux, de la zero.

Cladirilor racoroase si gradinilor luxuriante li se adauga terenurile de golf, care se bucura de un peisaj exotic, in care se impletesc cafeniul desertului cu verdele ierbii si sclipirea albastra a marii.

 

Urmareste filmul de prezentare al Egiptului, din cadrul campaniei "Egypt .. where all it begins":

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea