Vacante

#ranca #cazare ranca #statiune #vacanta

Cazare Ranca, intr-o statiune deasupra norilor

La aproximativ 63 km distanta de Targu Jiu, pozitionata pe versantul stang al Muntilor Parang, la 1.600 m altitudine, se afla un loc special, un loc ce promite experiente senzoriale incredibile, de neuitat si o incantare deosebita a celor care iubesc natura, aventura si frumosul. La pensiunea Safir, ce ofera cazare Ranca vei trai cele mai frumoase clipe de vacanta, de relaxare si te vei bucura de o clipa de aventura pentru ochii tai.

Cazarea in statiunea Ranca, pentru ca despre ea este vorba, face parte din acele locuri pe care le poti revedea, de fiecare data, cu mult entuziasm si cu bucuria redescoperirii unui loc spectaculos. La Pensiunea Safir, singura din Romania la standarde internationale, te vei bucura de un sejur intr-un loc cald, cu oameni primitori si ospitalieri, exact asa cum este romanul.

Cazarea, la standarde occidentale

Cazarea la Ranca este ca si privelistea superba din zona, la cel mai inalt nivel si la cel mai bun raport calitate-pret. Iar mancarea de la Pensiunea Safir, gatita cu pasiune de cei mai buni bucatari ai locului, este parca inspirata din frumusetea padurilor inalte si falnice de brazi, brazdate de rauri energice. Nici nu conteaza camera de cazare pe care o alegi, pentru ca vei savura un peisaj pe care nu il vei uita niciodata.

Schi si sporturi extreme

De partea de divertisment se ocupa insisi muntii. Cu 4 partii de schi si snoadboarding pe Muntele Cornesu (cu instalatie de transport pe cablu - teleski/babyski, cu nocturna si sonorizare) si una pe Muntele Papusa, dar si cu locuri special amenajate pentru sanius, zborul cu parapanta (pe Varful Cerbul, Varful Magura si Varful Papusa) sau alte sporturi extreme, este imposibil sa te plictisesti, indiferent de anotimp.

Iarna, spre exemplu, zapada masoara peste 2 metri, din luna decembrie pana in aprilie, fiind o zona fiind cu ninsori abundente. La Pensiunea Safir avem grija ca experienta cazarii la Ranca sa fie de neuitat. Avem camere cu priveliste spre munti, spre partie sau spre intreaga statiune, unde natura ofera un spectacol de culori si lumini unice.

Stalactite, stalagmite si Coloana Infinitului

Ca sa nu mai vorbim despre obiectivele turistice din apropiere statiunii de cazare Ranca, obiective care sunt pe cat de multe, pe atat de impresionante. Daca vrei din cand in cand sa mai "cobori cu picioarele pe pamant", te asteapta celebra Pestera a Muierilor, din comuna Baia de Fier.

Sculptata in calcare mezozoice, cu numeroase stalactite si stalagmite, vechi de zece mii de ani si amplasata pe marginea sudica a Masivului Parang, pestera are o lungime de aproximativ 7.000 de metri. si nu uita sa dai o fuga si pana la Targu Jiu pentru a admira inestimabila opera a celui mai mare sculptor pe care ni l-a oferit Romania, Constantin Brancusi.

Drumul florilor de gheata

Si daca nu era de ajuns, statiunea Ranca este traversata de Transalpina, o sosea care, pe vremuri, era supranumita "Drumul florilor de gheata" (sau "Drumul regelui") si care atinge 2.200 m altitudine, la Pasul Urdele.

Este singurul drum pe care poti ajunge cu masina la o astfel de inaltime, depasind in acest sens chiar si Transfagarasanul! Cat de simplu! La numai jumatate de ora de mers cu automobilul poti sa ajungi deasupra norilor!

Daca esti amator de drumetii montane, pune-ti rucsacul in spate si porneste din camera pensiunii Safir, ce ofera cazare la Ranca la cel mai inalt standard de calitate spre Varful Parangul Mare, al patrulea cel mai inalt varf din Romania (2.519 m altitudine), si petrece o noapte in cort, intr-un aer deosebit de curat, sub un cer mai limpede ca nicaieri.

Cu alte cuvinte, Ranca si pensiunea Safir te asteapta cu spatii de cazare extrem de ofertante, gata mereu sa gazduiasca intr-o maniera deosebita oaspeti din intreaga lume, cu tot ce are natura mai frumos de oferit, dar si cu veselia si caldura localnicilor. Alege cazarea la Ranca si bucura-te de aceasta statiune mai mult decat o simpla zona turistica. Este o oaza de recreere si de sublim.

Te invitam pe Ranca-Safir.ro sa descoperi cat de mirifica este privelistea din camerele pensiunii Safir, singura din Romania care ofera servicii de cazare la Ranca la standarde internationale, prin care aliniem turismul romanesc cu cel din Europa si din lume.

Oricand poti face rezervari la numarul de telefon 0722740083 sau pe adresa de contact@ranca-safir.ro

Te asteptam pe website-ul: www.ranca-safir.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea