Vacante

#vacanta de vara #destinatii vacanta #vacanta costa brava #bani de buzunar

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Costa Brava

Aflata in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona, Costa Brava este una dintre cele mai populare destinatii turistice de pe coasta Spaniei. Clima mediteraneana, siturile arheologice, sporturile de apa si gastronomia locala sunt cateva dintre atributele acestei destinatii. Daca iti petreci vacanta de vara pe Costa Brava, afla cati bani de buzunar trebuie sa-ti iei la tine, in functie de preturile practicate aici.

Cat platesti la obiectivele turistice in Costa Brava

In Costa Brava exista cateva atractii turistice pe care le poti vizita. Muzeul Salvador Dali se afla in casa in care artistul a locuit si a lucrat o parte din viata. Biletul de intrare este 11 euro sau 8 euro cu reducere. Turistii interesati de opera lui Dali mai pot vizita si Gala Dali Castle, la pretul de 8 euro (6 euro cu reducere).

Gradinile Botanice Cap Roig gazduiesc unele dintre cele mai reprezentative specii de plante din Mediterana, dar si arbori si plante de pe alte continente. In timpul verii, aici au loc concerte de jazz. Biletul de intrare costa 6 euro.

O alta atractie turistica o reprezinta Muzeul de istorie a evreilor(Centre Bonastruc ca Porta). Un bilet de intrare costa 4 euro, iar cei care vor si audioghid platesc 6 euro.

Un obiectiv turistic pentru toata familia este parcul acvatic Aqua Brava. Acesta se afla in Roses, una dintre cele mai importante destinatii turistice din Costa Brava. Un bilet pentru o zi costa 25 euro de persoana. Biletele de intrare pentru dupa-amiaza, cele pentru copii sau persoane peste 65 de ani au reducere.

Exista si excursii optionale, organizate de operatorii de turism. O excursie de o zi in Barcelona costa 35 euro de persoana, una in Principatul Andorra costa 55 euro, oar pentru Montserrat platesti 40 euro. Excursiile au, de obicei, durata de o zi sau de jumatate de zi, in functie de destinatie.

Cat platesti pentru mancare si bautura in Costa Brava

In Costa Brava, daca mananci la restaurant, o masa cu un fel principal si bautura te poate costa intre 20 si 50 euro, in functie de local. Unele dintre cele mai mici preturi sunt cele de 9-10 euro, la restaurantele nepretentioase. Un pret mediu la un restaurant obisnuit este de 20-25 euro pentru un fel principal si o bautura. Exista, insa, localuri cu meniul zilei, unde preturile pornesc de la 9 euro de persoana si care includ un aperitiv, un fel principal si un desert.

In cazul in care mergi la cumparaturi in supermarket, platesti aproximativ 1 euro pentru o paine, intre 0.70 - 1.30 euro pentru un litru de lapte si 2.5 euro pentru un kilogram de rosii. O bere costa 1.5 - 2 euro, iar o cafea 1 - 1.5 euro.

Alte cheltuieli in Costa Brava

Daca te intereseaza accesul la internet in Costa Brava, acesta poate fi destul de scump. O zi de conexiune la internet te costa aproape 40 euro. Poti, insa, sa stai intr-un hotel care are internet gratuit wireless. Pentru un bilet la transportul in comun platesti 1 euro. Cei care calatoresc cu masina personala platesc pana in 2 euro pentru litrul de benzina.

Foto: ebay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea