Vacante

#turism #destinatii vacanta #bani vacanta # vacanta barcelona

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Barcelona

Barcelona este una dintre cele mai populare destinatii europene, indiferent de perioada anului. Metropola este extrem de ofertanta turistic. Cu toate acestea, in locurile cele mai frecventate de catre turisti preturile nu sunt deloc prietenoase.

Afla cati bani de buzunar este bine sa ai la tine pentru o vacanta in Barcelona:

Preturile la mancare in Barcelona

In Barcelona nu se poate sa petreci cateva zile fara sa incerci cateva portii de tapas sau o paella gustoasa si aromata. Celebrele tapas se gasesc peste tot, de la baruri la restaurante. Portiile se incadreaza intre 5 si 15 euro. Astfel de preparate sunt perfecte cand vrei o masa ieftina, cu mancaruri amestecate, servite rapid. Un platou cu tapas este suficient pentru a inlocui un fel principal, asa ca nu exista riscul sa te ridici de la masa flamand.

O portie de paella te costa cam 9-10 euro, iar o sticla de vin costa in jur de 7 euro. Poti cumpara, insa, vin la pahar, cam la 2 euro. La desert, incearca o "crema catalana" la 3.5 euro. In restaurantele nepretentioase, meniurile costa 10-12 euro de persoana. Al doilea palier este intre 15-24 euro, urmatorul intre 25-40 euro si, in restaurantele elegante, un meniu poate costa peste 50 euro.

Transport in Barcelona

O modalitate simpla de a te deplasa in Barcelona este sa iei metroul. Un bilet te costa 2 euro sau 9.25 euro pentru 10 calatorii. Permisul pentru 10 calatorii poate fi utilizat pe mai multe mijloace de transport. O alta posibilitate este sa cumperi cardul turistic al orasului: Barcelona Card. Cu ajutorul acestuia, beneficiezi de transport gratuit nelimitat. Ca sa ajungi la castelul Montjuic poti lua funicularul sau telecabina. Un bilet costa in jur de 6.5 euro pentru o singura calatorie.

Atractii turistice in Barcelona

Obiectivele turistice ale orasului nu sunt tocmai ieftine. Preturile incep de la 10 euro, media este de 12 euro, insa in unele locuri, intrarea depaseste 20 euro pentru adulti. Daca stai mai multe zile, este bine sa folosesti cardul turistic pentru a beneficia de gratuitate sau de un discount.

Suveniruri in Barcelona

Cele mai multe suveniruri in Barcelona poarta amprenta lui Gaudi. Poti cumpara piese de ceramica cu modele inspirate din creatiile sale la preturi care incep de la 8 euro. Mai gasesti ciocolata, cani, tricouri etc. Un breloc cu un taur te costa 6 euro.

Foto: photos4travel.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea