Vacante

#sinaia #predeal #poiana brasov #covasna #gorj #baile tusnad #revelion

Cat te costa vacanta de revelion in Romania

Pretul pachetelor de vacanta pentru revelionul 2009 poate fi mai mare cu 10% fata de anul trecut, anunta operatorii de turism. In topul destinatiilor pentru Anul Nou se afla, ca in fiecare an, Valea Prahovei.

Luna octombrie reprezinta ultima perioada in care romanii pot sa-si rezerve din timp o vacanta de Revelion, la preturi avantajoase. Potrivit declaratiei lui Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc , citat de Gandul, in acest an revelionul va costa cu 10% mai mult. Cu toate acestea, exista hotelieri care practica aceleasi preturi ca cele de anul trecut.

Indiferent daca preturile cresc sau nu, turistii romani isi manifesta interesul pentru vacantele in Romania, in perioada sarbatorilor. Unul dintre motive tine de apropierea fata de casa. Timpul este destul de limitat, deoarece vacanta de revelion dureaza in medie 4 – 5 zile. Un alt motiv consta in atmosfera familiala traditional-romaneasca, creata in special de muzica si mancare. Unele oferte specifica in detaliu ceea ce include meniul: pastrav la tava cu legume si lamaie, miel la tava cu vin, purcel cu ciuperci, tuica, palinca, etc. Acest lucru nu inseamna insa ca nu exista si in strainatate hotelieri care au personalizat meniul, in functie de nationalitatea clientilor - asa cum se intampla in Bulgaria - pentru ca turistii sa se simta ca acasa. Alte distractii propuse de operatorii din Romania sunt plimbari cu sania, foc de tabara cu artificii, berbecut la protap cu vin fiert, paintball, excursii in imprejurimi, etc.

In sfarsit, un alt avantaj al ofertelor de revelion in Romania consta in faptul ca petrecerea poate sa tina pana dimineata, in timp ce in alte tari, dupa 12 noaptea distractia ia sfarsit, mai devreme sau mai tarziu. In general, in vestul Europei, se termina petrecerea dupa miezul noptii, afirma operatorii de turism.

Destinatii de top pentru revelionul 2009

“Principala destinatie interna pentru revelionul 2009 este Valea Prahovei”, ne spune Ana Maria Moanta, director marketing al agentiei de turism Marshal Tourism. Promovarea ofertelor pentru Sinaia , Predeal si Poiana Brasov se explica prin faptul ca romanii obisnuiesc sa aleaga statiuni mai apropiate de casa. "Mai exista propuneri si in alte parti, precum Nordul Moldovei sau Maramures, insa turistii tin cont de faptul ca se afla in sezonul de iarna, iar drumurile proaste si conditiile de trafic ingreuneaza o calatorie pe distante mari", ne explica doamna Ana Maria Moanta.

Sinaia. In Sinaia, conform ofertelor All Seasons, un pachet de revelion cu durata de 3 nopti costa 1953 lei de persoana si include cazarea cu mic dejun si doua cine festive. Oferta este valabila pentru categoria 4 stele. Daca te orientezi dupa ofertele cu un program variat, poti alege un sejur de 6 nopti cu demipensiune in Sinaia. Oferta propune degustare de vin la cramele din Azuga, cu vizita si cina, seri tematice (seara italinana, seara pescareasca), precum si doua cine festive, conform abtravel. Pachetul costa 2270 RON de persoana, pentru un hotel de 3 stele. Copiii cu varste pana in 5 ani beneficiaza de gratuitate.

Predeal. In Predeal, o vacanta de revelion include, pe langa cazare, foc de artificii, participare la tombola cu premii si cina festiva. Pentru un pachet all inclusive platesti 1.950 lei, conform agentiei “abtravel”. Copiii cu varste intre 1 si 8 ani au gratuitate la masa si cazare. Oferta este valabila pentru o perioada de 4 nopti, la o vila din Predeal. In Predeal gasesti, pe langa hoteluri si pensiuni, oferte de revelion pentru apartamente si garsoniere. Preturile sunt 2212 lei si, respectiv, 1896 lei de persoana, pentru sejururile de 6 zile, conform Apsa Travel. Copiii sub 12 ani beneficiaza de gratuitate.

Poiana Brasov. In Poiana, o camera dubla intr-o cabana din satul de vacanta costa 87 euro pe zi si 174 euro pe zi, daca alegi un apartament, conform Infinity Travel. Pentru un hotel de 3 stele, pachetul de 5 nopti costa 500 euro, cu loc in camera dubla, galla dinner, brunch (combinatie de mic dejun si pranz), mic dejun si acces la sauna. Turistii care vin cu copiii mici, pot opta pentru gradinita cu personal calificat.

Alte destinatii pentru un revelion 2008 romanesc

Operatorii de turism au constatat ca turistii prefera vacantele care ofera un grad mai mare de confort. Chiar si pentru turismul extern, spune Ana Maria Moanta, “in 99% din cazuri sunt alese numai hotelurile de 4 si 5 stele, care ofera camere si conditii superioare”. Prin urmare, si oferta interna se orienteaza spre astfel de servicii de calitate.

Covasna. Asa se intampla cu statiunea Covasna, unde turistii pot beneficia de o vacanta care combina relaxarea, aerul sanatos, calitatea locului si confortul unui hotel de 4 stele. Un pachet de revelion costa 2.629 RON de persoana, conform ofertei Marshal Turism. Oferta este valabila pentru 5 zile, in care sunt incluse cazarea in camera dubla cu mic dejun, diverse tipuri de masa (brunch, cine de tip bufet), precum si cina festiva de Anul Nou. In acelasi pret intra programul artistic si spectacolul de artificii din noaptea de revelion, un foc de tabara si un barbeque. Turistii sunt intampinati cu o sticla de sampanie la sosire.

Situata in Tinutul Secuiesc, statiunea Covasna pune la dispozitia turistilor tratamente bazate pe factorii naturali de cura: climatul bogat in aeroioni negativi, mofetele naturale si apa minerala carbogazoasa. Printre afectiunile care sunt tratate aici sunt cele gastrointestinale, dermatologice, cardiovasculare sau neurologice.

Gorj. Daca alegi judetul Gorj, ai posibilitatea sa vizitezi atractii turistice precum Herculane, Targu-Jiu si Tismana. Pensiunile de aici propun preparate traditionale gorjenesti, intr-un ambient relaxant, cu elemente vechi si contemporane. Printre serviciile si facilitatile oferite la Popasul Jalesul se numara sauna, parcare, biliard, loc de joaca pentru copii, barbeque in curte, etc. Daca te tenteaza ideea, poti solicita o seara cu foc de tabara cu torte, dansuri tiganesti si taraf cu muzica traditionala gorjeneasca. Un pachet de revelion cu pensiune completa si masa speciala de Anul Nou costa 1000 lei de persoana. Oferta este valabila pentru un sejur de 5 zile.

Baile Tusnad. Daca pleci cu grupul in Baile Tusnad, pentru inchirierea unei pensiuni intregi vei plati 11000 RON, conform Molnar Tour. Oferta este valabila pentru un sejur de 5 zile. Printre serviciile optionale propuse se numara plimbarea cu trasura, excursiile la obiectivele turistice din zona (rezervatiile  naturale Lacul Sf. Ana si Tinovul Mohos, ruinele Cetatii Stanca Soimilor, Biserica Ortodoxa, Biserica Reformata, etc),  si baia in apa minerala incalzita.

Aflata in Cheile Oltului, intre Muntii Harghita si Bodoc, statiunea Baile Tusnad detine izvoare cu ape minerale, mezotermale si mofete , care sunt recomandate pentru sistemul nervos, bolile cardiovasculare si afectiunile urinare. Aerul puternic ozonat si climatul tonic sunt potrivite pentru turistii care isi doresc o vacanta de relaxare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea