Vacante

#paris #weekend #vacanta #franta

Cat te costa un weekend la Paris

Cei care nu au vazut inca Parisul, pot profita de aceasta perioada pre-estivala pentru a se bucura de 2 zile intr-una dintre cele mai faimoase capitale ale lumii.

In primavara este suficient de cald pentru a te putea plimba pe jos. Eviti totodata temperaturile ridicate din timpul verii si numarul urias de turisti.

Cat dai pe transport in Paris

Un bilet de avion il poti gasi intre 120 si 300 de euro la agentiile de turism. De la aeroport ai legatura directa cu Parisul un autobuz special numit Roissybus. Pleaca in general de la un terminal anume, numarul acestuia il obtii usor la biroul de informatii. Trebuie sa scrie pe el traseul, Paris-Opera / Aeroport Charles de Gaulle. Te costa in jur de 8 euro, care se platesc direct la sofer. In aproximativ trei sferturi de ora ajungi in centrul Parisului, langa Opera Garnier. Traseul nu are statii intermediare. metro parisIn Paris te deplasezi extrem de rapid cu metroul. Daca stai un weekend, iti poti cumpara un carnet de 10 calatorii la 11.50 euro. Este bine sa ai cu tine o mini-harta a metroului, insa exista si harti speciale in toate statiile. Ai grija sa nu le confunzi cu cele pentru RER (reteaua feroviara de transport in Paris).

Ce poti sa mananci si cat te costa masa in Paris

Parisul este plin de patiserii, restaurante, terase, baruri si alte unitati unde gasesti bunatati. O masa la un restaurant costa cam 25 de euro pentru o persoana, un singur fel de mancare si bautura. Daca alegi doua feluri si desert, atunci suma se poate dubla. In Cartierul Latin exista stradute inguste si intortocheate unde restaurantele si fastfood-urile sunt unele langa altele, fiecare cu specificul unei alte tari. Daca nu ai gustat inca diverse specialitati ale unui anumit popor, aici iti va fi foarte greu sa alegi. Cele mai mici preturi sunt la fastfood-urile arabesti si turcesti.

Si in Montmartre exista restaurante, insa mult mai cochete sau cu un aer boem, in case de inceput de secol, cu flori la balcoane. patisserie parisO experienta culinara tipic frantuzeasca este sa savurezi ceva bun la o masa afara, asezata direct pe trotuar, pe dalele de piatra unde misuna o multime de porumbei.

Si langa Notre Dame de Paris sunt astfel de terase, de unde admiri in liniste cheiurile Senei. Daca ti se face foame pe drum si nu vrei sa pierzi vremea la o masa, ai mereu la indemana magazine unde gasesti o multime de sortimente de sandwich-uri speciale, foarte gustoase, intre 2 si 5 euro. Insa preturile cele mai mici le gasesti in supermarket .

Ce trebuie sa vezi neaparat intr-un weekend la Paris

Obiectivele turistice au preturi intre 5 si 12 euro, in general. Este bine ca muzeele sa le programezi dimineata, pentru ca se inchid in jurul orelor 16.00. Unele muzee au audioghidul inclus in pret. Profita de oferta, pentru ca este disponibil in multe limbi si te poti plimba in ritmul tau, ascultand in casti indicatiile. muzeul rodin paris

Pentru Tour Eiffel , mergi de dimineata, altfel vei sta la coada si 2 ore numai ca sa ajungi la lift. Cand cobori te asteapta alta coada. Merita insa macar o data in viata sa urci la al treilea si ultimul etaj al turnului, pentru o panorama unica in lume. Un bilet este 11.50 euro. Nu incuraja porumbeii cu bunatati, afisele care cer turistilor sa nu-i hraneasca au un motiv serios. Daca alegi Montmartre, impusti mai multi iepuri dintr-o lovitura. Vizitezi catedrala Sacre Coeur , intrarea libera.

Poti intra si la catacombe, in partea din dreapta jos, accesul se face contra-cost. Tot aici te plimbi prin celebrul cartier unde artistii picteaza portretele turistilor. Atmosfera este intr-adevar asa cum te-ai astepta. In Montmartre se afla si Muzeul Dali, intrarea 8 euro. O alta zona cu obiective turistice apropiate este in Les Invalides. Mormantul lui Napoleon se afla in Musee de l’Armee, intrarea 8 euro, cu audioghid inclus. In apropiere se afla Muzeul Rodin, unul dintre cele mai fascinante muzee de sculptura din Paris. Alta varianta este Musee de la Liberation.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea