Vacante

#roma #weekend #vacanta #italia

Cat te costa un weekend in Roma

Te-ai gandit sa schimbi decorul si sa te bucuri de o mini-vacanta? Daca vrei sa vezi ceva nou, fara sa dai gaura in buget, iti propunem Roma. Este unul dintre cele mai importante orase din istoria omenirii, astfel incat in mod sigur ceva iti va capta atentia. Ajungi rapid cu avionul si nu te costa o avere.

Vei avea parte insa de o experienta unica, pentru ca ceea ce gasesti aici nu mai exista in nici o alta parte din lume: Capela Sixtina si Pieta-ul lui Michelangelo, Piata Sfantul Petru, Vaticanul, Colosseumul, Pantheonul, Columna lui Traian. 

Drumul si cazarea in Roma

Un bilet de avion incepe de la 1 euro + taxe, sau 45 euro, la companiile low cost si 155 euro la celelalte companii, cu toate taxele incluse. Aeroportul Roma Fiumicino se afla la 30 de km de centrul orasului. Cazarea in Roma este destul de scumpa, pentru ca majoritatea hotelurilor practica preturi peste 60-70 de euro pe noapte.

La un hotel de 3 stele o dubla este intre 26 si 45 euro pe noapte, insa o camera de tip single ajunge si la145 euro. La 4 stele platesti cel mai putin in jur de 37 euro pentru o dubla si 63-85 pentru single. Exista o posibilitate avantajoasa de cazare, numita Bed & Breakfast. Este vorba despre niste asa-zise “ case de vacanta ”, ce implica o preinscriere si un mic dejun in cadrul unei locuinte private. Aici poti sa traiesti chiar in miezul culturii locale si sa-ti imbunatatesti cunostintele de italiana.

Vilele Bed & Breakfast iti pun la dispozitie camere single, duble, sau chiar suite cu living si dormitor. Fiecare varianta are baie proprie. Alte facilitati pot fi : parcare privata, piscina, bucatarie moderna cu barbeque, internet, aer conditionat, TV cablu, etc. Se acorda beneficii suplimentare celor care stau minim 3, 4 nopti, ca de exemplu cine gratuite, spalatorie gratuita, sau alte servicii. Pentru o camera single platesti cam 50 de euro pe noapte, iar pentru o dubla in jur de 18 euro de persoana. 

Mancare, bautura si shopping in Roma

Daca iti place sa mergi la shopping, te vei bucura sa gasesti in magazine haine si incaltaminte la preturi mici. O pereche de pantofi italienesti costa 19 euro, o camasa barbateasca 10 euro, iar un costum barbatesc, 100 euro. Reducerile la haine si incaltaminte se fac in ianuarie-februarie si iulie-august. Va trebui sa faci o pauza intre orele 13.00-15.00, cand magazinele se inchid pentru pauza de masa. Cand ti se face foame poti incerca una dintre faimoasele preparate italienesti. Cea mai mare pizza (marime maxima) o gasesti la 6-10 euro. Desigur ca italienii nu se incurca cu binecunoscutul nostru ketchup, ci au un sos adevarat, special pentru pizza, pe care-l dau la cerere.

O lasagna costa in jur de 4 euro. Cei care isi doresc o gustare mai usoara pot savura salatele italienesti, care sunt foarte gustoase. Sucurile sunt la 1 euro, iar capucino la 3-6 euro. O sticla de apa minerala la 1,5 l este 1 euro. Daca ti se face foame pe drum si vrei sa mananci ceva din mers, incearca antipasta, un fel de gustari la 2.50 euro, din paine cu ulei de masline si presarate cu diverse, rosii, verdeata, mezeluri, ton, cascaval, etc. Painea este destul de scumpa, 2 euro.

Ce vezi in Roma

Unele dintre obiectivele turistice din Roma sunt celebre in toata lumea: Piata Navonna, Biserica Santa Maria Maggiore, Fantana Dorintelor, Vaticanul, Colosseumul, Pantheonul. Mai poti vizita Castelul Sant’Angelo, Dealul Capitoliului si altele. Vaticanul este unul dintre cele mai vizitate orase ale lumii . Este asadar o idee buna sa mergi in primavara, pentru ca vei evita cozile de cateva ore la obiectivele turistice. 

In Piata Sfantul Petru se afla Bazilica Sf Petru, pentru care Michelangelo a creat domul. In interor este expusa una dintre cele mai cunoscute lucrari ale sale, Pieta. Ca sa urci in domul Basilicii Sfantului Petru, platesti 8 euro. Ai parte insa de o priveliste de sus asupra Vaticanului. Daca te afli pentru prima data in Bazilica Sf Petru, ca sa vezi in voie toate detaliile ai nevoie de cateva ore. Intrarea este gratuita, exceptie facand Capela Sixtina, 12 euro.

Muzeele sunt inchise duminica, exceptand ultima duminica din luna, cand intrarea este libera. Pantheonul are intrarea libera. Turistii amatori de distractie s-ar putea sa fie dezamagiti de viata de noapte din Roma. In plus, restaurantele se inchid cel mai tarziu la orele 23.00. Si in Roma gasesti magazine de suveniruri, ca in toate marile orase europene. Incep cam de la 4 euro bucata. Ca sa vizitezi cat mai multe intr-un weekend, trebuie sa-ti planifici bine programul, caci Roma este o sursa inepuizabila de arta, istorie, cultura, religie si arhitectura. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea