Vacante

#barcelona #city-break #piata catalunya #fc barcelona stadium #sagrada familia #las ramblas #casa batllo

Cat te costa un weekend in Barcelona

Una dintre destinatiile la moda in aceasta vara o reprezinta Barcelona. Fie ca au mers sa-si vada familia, fie ca au plecat in vacanta, multi romani au zburat catre acest oras, in ultima vreme, potrivit declaratiilor companiilor aeriene. Si pentru ca ofertele city break au in continuare succes, iti vom spune cat te costa sa vezi Barcelona in 48 de ore.

Cat costa transportul

Ca sa ajungi in Barcelona, cel mai profitabil este sa alegi varianta unui zbor low cost. Este rapid, iar drumul dus – intors costa intre 915 si 1315 Ron de persoana, cu toate taxele incluse. In plus, zboruri catre Barcelona se efectueaza in Romania cu plecare din mai multe orase, nu doar din capitala. Un bilet Cluj – Barcelona costa 505 lei de persoana, in luna septembrie, iar daca zbori din Timisoara, platesti in jur de 289 lei. Odata ajuns, o modalitate simpla sa te deplasezi prin oras este metroul. Pretul unui bilet este de 1.2 euro.

Vedere de sus asupra Barcelonei

Ca sa poti admira de sus panorama orasului, iti recomandam sa iei telecabina din Avenida de Miramar. Te costa 3.4 euro o calatorie dus, sau 4.8 euro, pentru un bilet dus – intors. Cu acest mijloc de transport, ajungi la Castelul Montjuic, aflat la o inaltime de peste 170 metri deasupra orasului. Cladirea dateaza din 1640 si este reprezentativa pentru istoria Barcelonei, mai ales pentru represiunea anarhistilor din secolul al XIX-lea. Aici se afla Muzeul Militar, care gazduieste o colectie de arme si artefacte, din perioade istorice si tari diferite. Intrarea este 2.5 euro de persoana.

Pe colina Montjuic se afla si Parcul Montjuic, cu Gradina Botanica. Daca iti plac plantele, in general, aici gasesti o colectie impresionanta de exponate din toata lumea (Africa de Sud, Chile, Australia, Africa de Nord, Insulele Canare, etc), caracteristice climatului mediteranean. Intrarea te costa 3.5 euro.

Barcelona pe bicicleta

O alta metoda sa vezi orasul este sa inchiriezi o bicicleta si sa-ti faci propriul itinerar. Infrastructura Barcelonei este bine pusa la punct, atat pentru autobuze si metrou, cat si pentru biciclete, existand pentru acestea piste, semafoare speciale si parcari subterane sau la nivelul strazii. Astazi, in jur de 30 de mii de persoane obisnuiesc sa se deplaseze cu bicicleta prin oras. Aici gasesti harta traseelor create special pentru biciclete. Daca inchiriezi o bicicleta pentru o ora, platesti 4.5 euro; pentru jumatate de zi, pretul este de 11 euro, iar pentru 24 de ore, in jur de 15 euro.

barcelona sagradaTrasee pentru turisti

Insa cea mai cunoscuta modalitate de a vizita orasul este Autobuzul Turistic. Barcelona pune la dispozitia turistilor masini care acopera trei rute si au 44 de opriri, in principalele puncte de atractie ale metropolei. Cele trei rute sunt: cea Rosie, Albastra si cea Verde. Cu acelasi bilet, cobori la oricare dintre statiile de pe traseu, vizitezi ce este de vazut mai interesant in acea zona si te urci in urmatorul autobuz turistic . Odata cu biletul de calatorie, vei primi vouchere cu discounturi considerabile, valabile pentru unele dintre obiectivele turistice si harti turistice in 6 limbi de circulatie. Pe parcursul traseului exista deasemenea un ghid informativ care anunta statiile si ofera suport turistilor.

Un bilet de o zi costa 20 euro, pentru adulti si 12 euro, pentru copii pana in 12 ani. Ai posibilitatea sa optezi si pentru abonamentul de 2 zile, de 26 si, respectiv, 16 euro. Mai multe detalii gasesti aici.

Shopping in Barcelona

Daca te afli in Barcelona in perioada iulie – august, profita de reducerile substantiale si ia-ti o noua garderoba. La magazinele de firma (gen Zara), gasesti piese cu preturi mai mici de 10 euro. Pe bulevardul Portal d´Angel sunt multe branduri, unde se vand si haine de calitate la preturi accesibile: fusta Massimo Dutti – 36 euro, jeans Bershka – 19 euro, etc. Majoritatea magazinelor functioneaza dupa programul 10:00 – 13:00, apoi pauza de masa, redeschizandu-se intre 17:00-20:00.

Las Ramblas1Cei care isi doresc un centru comercial cu de toate, pot sa aleaga El Corte Ingles, un complex de 7 etaje. Aici se vand produse de toate felurile, de la baterii la haine si aparatura electronica. El Corte Ingles se afla in Placa Catalunya, una dintre cele mai cunsocute piete din Barcelona, de unde pornesc si traseele autobuzului pentru turisti.

Daca iti doresti sa faci cumparaturi intr-o zona centrala, iti recomandam bulevardul cel mai cunoscut al Barcelonei, Las Ramblas. Un fel de Champs Elysees parizian, strajuit de copaci si statui, Las Ramblas este intesat de zeci de restaurante, magazine si atractii turistice, pe o lungime de 1.2 kilometri. Extrem de animat, bulevardul este locul in care se aduna oameni de toate felurile, care isi vand produsele: florarese, flasnetari, dansatori, mimi, vanzatori ambulanti, etc.

Multumita celebritatii sale si a numarului foarte mare de turisti care vin aici, magazinele au preturi ridicate. In privinta mancarii, este acelasi lucru. Din pacate, asa cum se intampla in multe locuri faimoase, nivelul calitatii serviciilor nu este neaparat la inaltimea renumelui. Daca nu vrei sa cheltuiesti foarte mult pe o masa la restaurant, iti recomandam zonele mai putin cunoscute, unde mancarea este la fel de buna si preturile accesibile. Un meniu dintr-un singur fel + o bautura ajunge la 7 – 10 euro de persoana.

Un alt dezavantaj pe Las Ramblas sunt hotii de buzunare, care exista in toate locurile aglomerate si mai ales cele cu turisti multi. Este bine sa descurajezi strainii care incearca sa-ti vanda tot felul de lucruri sau sa-ti ceara ceva.

Alte cheltuieli in Barcelona

Si pentru ca atunci cand vizitam un oras si avem timp putin, banii se duc parca mai rapid, iata cateva preturi:

- Taxi aeroport – Piata Catalunya : 25 euro
- O masa de o persoana la restaurant: 20 euro
- Intrare la FC Barcelona Stadium : 12 euro
- Sagrada Familia: 10 euro (8 euro cu reducere)
- L’Aquarium: 16.5 euro (11.5 euro cu reducere)
- O bere: 2.5 euro
- Casa Batllo : 16,5 euro
- Parcare: 2 euro/ora.

Daca optezi pentru o oferta city break, o minivacanta in Barcelona te costa in jur de 452 euro. In aceasta suma ti se asigura transportul cu avionul si 3 nopti de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele. Pentru vacantele individuale, preturile la hoteluri incep de la 50 euro, pentru hotelurile de 3 stele si 70 euro, pentru categoria 4 stele.

Barcelona, Sagrada Familia, Passeig de Gracia

 

Daca vrei sa stii si costurile pentru weekenduri in alte parti ale lumii, gasesti informatii in articolele: Cat te costa un weekend in Sofia, Cat te costa un weekend la Paris, Cat te costa un weekend la FlorentaCat te costa un weekend in Budapesta si Cat te costa un weekend in Roma.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea