Vacante

#mangalia #venus #saturn #neptun #olimp #masina #tren #microbuze #autostrada soarelui #hoteluri #cazare #constanta #litoral

Cat te costa sa mergi la mare in Romania I

Pleci la mare luna aceasta? Atunci trebuie sa te pregatesti cu bani, daca doresti o vacanta in care sa nu-ti refuzi nimic.  Fiind in plin sezon, preturile sunt mai mari, iar tentatiile la tot pasul.

Daca vei merge cu masina personala , gandeste-te bine la ruta aleasa. Cand vii dinspre Bucuresti spre Constanta pe Autostrada Soarelui , nu vei intalni aproape deloc chioscuri, popasuri sau benzinarii unde sa-ti cumperi un suc sau ceva de mancare. Mai ales daca ai copiii cu tine este bine sa fii pregatit pentru drum cu mancare, bautura si ce consideri ca mai este necesar. Nu uita jocurile si jucariile, pentru ca acestea ii vor tine ocupati pe cei mici si tu vei conduce linistit, mai ales ca drumul este extrem de plictisitor pana la intrarea in Constanta.

Cat te costa drumul

Pentru cei care merg cu masina personala si se plimba pe litoral din statiune in statiune, benzina va costa cam 150 – 200 RON. Cu trenul te costa in jur de 50 lei o calatorie dus, cu rapidul, pe ruta Constanta – Bucuresti. 

Cea de-a treia varianta este cea a microbuzelor. Exista microbuzele care leaga strict statiunile de pe litoral (exemplu: din Olimp, Neptun, Saturn, Venus spre Mangalia) si care costa cam 3 lei o calatorie, indiferent unde te urci pe traseu. Acestea opresc oriunde faci semn, insa exista si statii speciale pentru ele.

Mai sunt deasemenea microbuzele care leaga distante mai mari, cum ar fi cele pe traseul Mangalia – Constanta, 7 lei de persoana. Este foarte convenabil faptul ca acum poti sa te urci intr-un autocar in Mangalia care te duce pana la Bucuresti, direct. Platesti prima data un bilet pana in Constanta si, daca vrei sa mergi in continuare, mai platesti inca unul, Constanta - Bucuresti. Te costa 50 lei si in 3 ore esti acasa. Astfel de autocare leaga litoralul de mai multe orase din tara.

Ce trebuie sa stim despre cazare

La mare, oricat de aglomerat este, tot trebuie sa mai gasesti pe undeva o camera disponibila. Si acest lucru se intampla gratie ofertei diversificate. De fapt ai mari sanse sa gasesti cazare pe loc: mergand cu masina prin Eforie Nord , Eforie Sud , Saturn sau Venus, vei vedea pe marginea soselei particulari care iti flutura o cheie pe dinainte, oferind camere spre inchiriere.

Hotelurile de 2 stele. Cand alegi o astfel de varianta este important sa stii ca sejururile sunt prestabilite, astfel incat si concediul tau trebuie sa coincida cu perioada respectiva. Intereseaza-te daca este nerenovat sau daca a fost modernizat de curand. In primul caz, camera va fi destul de modesta, mica, cu mobilier de pe vremuri, destul de prafuita. Exista insa si hoteluri de 2 stele in care beneficiezi de TV cablu, frigobar si aer conditionat. In Mamaia, pretul unei camere in august este de 930 - 990 RON de persoana, pentru sejururile de 6 nopti cu demipensiune sau pensiune completa. La acest pret se adauga un comision de 10%.

Hotelurile de 3 si 4 stele. Aici deja preturile pot depasi 300 lei pe noapte si astfel de oferte sunt dedicate turistilor cu dare de mana, care sunt dispusi sa cheltuiasca zilnic sume mari. Beneficiezi insa de unele servicii gratuite la hotel, precum intrarea la sauna si la piscina. Tot aici ai posibilitatea de a alege o oferta all inclusive.

Pensiunile concureaza cu hotelurile. Pensiunile au preturi intre 60 si 150 lei pe noapte, in functie de perioada si de facilitati. Uneori ajung la pretul unui hotel de 2 si 3 stele, astfel incat este important sa te interesezi ce ti se ofera in pret exact, ca sa faci o comparatie. Mai multe detalii despre preturi gasesti aici.

Citeste partea a II-a a acestui articol in Cat te costa sa mergi la mare in Romania II.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea