Vacante

#turism #vacanta # vacanta romania #cazare conac #conace

Cat te costa o vacanta la conacele din Romania

O vacanta la conac este una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti avea in calatorii. Nu este nevoie sa mergi in strainatate pentru a te bucura de o cazare de exceptie. Conacele din Romania sunt vechi case boieresti, reconditionate si transformate in unitati de cazare unice. Arhitectura, elementele de decor, gastronomia si imprejurimile sunt numai cateva dintre atributele acestor conace.

Iata cat te costa o vacanta la conacele din Romania:

Conacul Secuiesc

Conacul Secuiesc este o cladire noua, construita intre 2005 si 2007, in stilul caselor boieresti de altadata. Conacul se afla in judetul Alba, in satul Coltesti si este o destinatie potrivita pentru turismul rural al regiunii.

Camerele sunt amenajate in stil traditional, cu mobilier pictat manual, tesaturi si decoratiuni rustice. Pretul unei camere la Conacul Secuiesc incepe de la 110 lei de persoana pe zi, pentru cazare cu mic dejun.

Conacul dintre vii

Conacul dintre vii este o casa boiereasca din Urlati, in apropiere de Bucuresti. Conacul este amenajat in stil vechi, cu mobilier din lemn si fier brut, covoare tesute, divanuri si baldachine. Conacul se distinge prin serviciile si facilitatile ecologice oferite.

In timpul liber, turistii isi pot petrece ziua la gratar, vanatoare, pot face plimbari cu sareta sau cu sania sau se pot inscrie la un program de initiere in mestesugul viticol. La conac au loc demonstratii culinare si se organizeaza degustari de vinuri. O camera aici costa in jur de 40 euro pe noapte.

Conacul Apafi

Conacul Apafi este un monument istoric din Malancrav, in apropiere de Sighisoara. Cladirea cu o vechime de cateva sute de ani este renovata si ofera cazare in 5 camere. Conacul dispune de o camera de zi, o biblioteca in 5 limbi, bucatarie si terase.

In gradina s-a pastrat o fantana veche. Apafi a fost redeschis de catre Fundatia Mihai Eminescu Trust, care este patronata de Printul Charles al Marii Britanii. Pretul unei camere la Conacul Apafi este de aproximativ 60 euro pe noapte.

Conacul Polizu

Polizu este un monument istoric din judetul Iasi. Cladirea dateaza din 1878 si astazi este unul dintre cele mai elegante conace din Romania si o destinatie predilecta pentru nunti.

Conacul pune la dispozitia clientilor sai o biblioteca si un parc. O camera costa de la 89 euro.

Foto: crrt.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea