Vacante

#india #china #nepal

Cat te costa o vacanta in Nepal

Cine vrea sa-si petreaca o vacanta in trebuie sa-si organizeze foarte bine o astfel de calatorie. Nepalul se afla in Asia, in muntii Himalaya, intre si China. Din cauza indepartarii sale si a apropierii de celelalte doua mari puncte turistice, excursiile organizate in Nepal dureaza circa doua saptamani si cuprind vizite in doua sau toate trei tari. Nepalul ofera turistilor peisaje spectaculoase, o cultura aparte si obiective turistice deosebite, multe dintre ele intrate in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cat te costa o vacanta in Nepal

Daca mergi in Nepal printr-o agentie de turism, o vacanta in aceasta destinatie porneste cam de la 1000 euro de persoana si poate depasi 2500 de euro, in functie de program si durata. Unele circuite dureaza 15 zile, dar exista si circuite de peste 20 de zile, in care se viziteaza China, Tibetul, Nepalul sau India .

O astfel de oferta include transport cu avionul , cazarea cu demipensiune, intrarile la obiectivele turistice din program, ghizii si insotitorul de grup. Pe de alta parte, la aceasta suma se adauga taxele de viza si de procesare a actelor, care inseamna cam 200 lei in plus. Apoi, trebuie platite taxele de aeroport pentru Nepal, care sunt destul de mari, ajungand la aproximativ 350 euro.

Vei mai avea nevoie de bani pentru alte cheltuieli precum apa si bauturi la mese, bacsisuri pentru ghizi, soferi si bagajisti, excursii optionale, alte cheltuieli neprevazute. In plus,  pentru o vacanta in Nepal va trebui sa inchei o asigurare medicala obligatorie.

Daca mergi pe cont propriu in Nepal, pretul unui de avion costa in jur de 400 euro la promotie si cam 1100 euro in mod obisnuit. Trebuie sa stii, insa, ca odata ajuns in Nepal beneficiezi de preturi mici. De exemplu, poti sta la un hotel de 4 stele cu 20 euro pe noapte. In general, preturile locale sunt foarte accesibile, atat la transportul local, cat si la cazare si mancare. O masa la un restaurant modest poate sa coste doar 4 dolari.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea