Vacante

#schi #romania #munte

Cat te costa o minivacanta la munte in Romania

Cei care doresc sa plece la munte cateva zile in aceasta perioada pot alege dintre ofertele hotelurilor si pensiunilor din statiunile montane. Preturile cele mai mari sunt pentru zilele din weekend, in timp ce in timpul saptamanii acestea ajung si la jumatate din tariful practicat.

Vacanta la munte in Valea Prahovei
 

Branul este una dintre cele mai cautate destinatii montane, pe tot parcursul anului. La o pensiune din Bran, o minivacanta de 5 zile costa 399 lei de persoana. Oferta asigura cazarea cu 3 mese pe zi, pentru sejururi care incep duminica si se termina vineri.
Predealul este statiunea montana cu cei mai multi turisti, veniti fie pentru un sejur, fie doar pentru weekend. La o pensiune de 3 margarete, o camera dubla poate costa 120 lei pe noapte. Exista insa si reduceri, in extrasezon si in timpul saptamanii. Astfel, pentru o noapte de cazare se poate plati o suma de aproximativ 80 lei.

Cei care merg in Busteni in aceste zile pot asista la un eveniment specific sezonului de iarna: Escapada pe gheata-Cupa Mondiala. Evenimentul se desfasoara intre 3 si 6 februarie 2011 . Daca in weekend o camera costa aproximativ 100 lei pe noapte, in timpul saptamanii tarifele pot fi reduse, pretul ajungand la 60 lei pe noapte.

Sinaia este una dintre cele mai moderne si mai frumoase statiuni montane de pe Valea Prahovei. De curand, aici au fost inaugurate 3 noi partii de schi si un telescaun de ultima generatie. In Sinaia, principalele atractii turistice sunt manastirile Sinaia si Caraiman, insa se fac excursii si pe platoul Bucegi si in statiunile vecine: Busteni, Azuga sau Predeal.

Gasesti cazare in Sinaia la pensiuni, vile si apartamente, pe langa ofertele hotelurilor sau cele ale proprietarilor privati. O camera dubla intr-o vila de 3 stele costa in jur de 100 lei pe noapte.
 

Vacanta la munte in Bucovina si Maramures
 

Cei care vor sa viziteze manastirile, gasesc oferte de cazare in Bucovina. Poti alege o pensiune aflata in apropiere de principalele manastiri ale zonei, Voronet, Moldovita, Humor si Sucevita.

La o pensiune cu un nivel sporit de confort, la 4 margarete, pretul unui apartament de doua camere este de 180 lei pe noapte, cu mic dejun inclus. Pentru o camera dubla, se plateste in jur de 120 lei pe noapte. Astfel de pensiuni ofera o gama larga de servicii si facilitati, precum restaurant cu bar, crama, terasa, sauna etc.

In Maramures, in aceasta perioada sunt oferte de vacanta atat pentru turistii dornici de o minivacanta, cat si oferte teambuilding , pentru firme. Cei care ajung in aceste locuri pot vizita bisericile din lemn, intrate in patrimoniul UNESCO, manastirile (exemplu manastirea Barsana), pot merge in statiunea Borsa, Valea Vaserului etc. La un hotel de 3 stele din Borsa, o camera costa aproximativ 85 lei pe noapte, cazare cu demipensiune. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea