Vacante

#obiective turistice #destinatii romantice #venetia #paris #new york

Cat te costa cele mai romantice obiective turistice

Sfantul Valentin se apropie, iar ofertele pentru o vacanta romantica sunt pe ultima suta de metri. Probabil stii deja cam cat te costa o excursie exotica sau o iesire la munte in doi. Afla acum cat platesti ca sa-ti duci partenerul sa vada cele mai romantice obiective turistice europene.

Promenada romantica in gondola venetiana


Se pare ca prima data a fost mentionata intr-o scrisoare a dogelui Vitale Falier in 1094. In secolul al XVIII-lea mai existau cateva mii de astfel de ambarcatiuni. Astazi au ramas doar cateva sute, iar marea majoritate sunt inchiriate de catre turisti. O experienta romantica si o placere scump platita o reprezinta plimbarea cu gondola pe canalele venetiene. gondola2

Promenada de 40 de minute in Venetia include muzica si cantece romantice, precum si o cina pentru doua persoane la un restaurant venetian. Te costa 180 euro de persoana, bauturile neincluse. De obicei preturile sunt ceva mai “mici” in timpul zilei si se apropie de 100 euro dupa ora 7 seara. O ora de plimbare cu gondola poate ajunge la 120 euro, sau 50 de minute la 150 euro. Totul depinde de tocmeala, de ora si nu in ultimul rand, de moment. In timpul carnavalului de la Venetia sau in sezonul estival preturile sunt mai mari decat in alte perioade din an.

Turnul Eiffel, deasupra lumii


Daca te iubeste, ai sa vezi turnul luminat de mii de beculete clipind de fiecare data la ora fixa. Este un sistem care seara impresioneaza, din orice parte l-ai privi si oricat de departe te-ai afla. Tour Eiffel este deschis intre 9.30 si 23.45 zilnic. Daca alegi varianta scarilor, orarul se limiteaza la ora maxima de 18.30. Pentru ca sunt in permanenta cozi mari, mergi cat mai de dimineata, sa reduci timpul de asteptare. eiffel vedere generala

Daca mergi cu metroul, trebuie sa cobori la statia Champ de Mars. Un bilet pana la etajul 3 este 11.50 euro, iar pentru primul si al doilea etaj in jur de 7, 8 euro de persoana. Merita insa sa ajungeti pana sus ca sa admirati privelistea impreuna. De Sfantul Valentin exista un meniu special la restaurantul de la etajul I, la 130 euro de persoana. Este ocazia ideala de a face o cerere in casatorie in Paris.

Croaziera pe Sena de Sfantul Valentin, cu cina si serata dansanta


carriage_rideTraseul se intinde din Port de la Rapee pana in Pont Charles de Gaulle. Un bilet costa intre 94 si 119 euro de persoana. Meniul de Sfantul Valentin este inclus in pret. Croaziera dureaza in general 2 ore. Serata dansanta este oferita pana la orele 2 dimineata. Pentru cei care nu apuca sa serbeze Sfantul Valentin joi, 14 februarie, exista varianta de weekend. O cina la bordul unui vaporas costa 59 euro. Plimbarea dureaza o ora si jumatate. Muzica si atmosfera romantica sunt asigurate.

Plimbare si cina in Central Park
Alege o escapada romantica in cel mai vizitat parc din Statele Unite. New York devine extrem de romantic daca inchiriezi o trasura pentru o plimbare prin Central Park. Cere o patura si incalzeste-te cu ciocolata calda. Pentru o jumatate de ora platesti 34 dolari, fara bacsis.

Mergi cu partenerul tau sa luati cina la Tavern on the Green, in Camera de Cristal. Veti fi inconjurati de candelabre de cristal, culori calde si mai ales de privelistea din Central Park. Pentru 149 dolari obtii o cina cu 3 feluri, o sticla de sampanie, trandafiri si ciocolata, precum si muzica romantica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea