Vacante

#castel #franta #cazare #italia #anglia

Castele in care poti sa-ti petreci vacanta la preturi accesibile

O vacanta de cateva zile la un castel poate fi o experienta complet diferita. Multe dintre castelele transformate in hoteluri au preturi asemanatoare cu cele ale hotelurilor de 4 si 5 stele. Daca mergi in extrasezon, daca profiti de o promotie sau imparti pretul la numarul de persoane, ai sanse sa platesti mai putin pentru un sejur intr-o resedinta regala, plina de istorie. Dupa ce te saturi de decorurile somptuoase poti iesi la o plimbare cu balonul sau te poti inscrie la un curs de gastronomie.

Iata in continuare 5 castele, din Franta, Anglia, Italia, Irlanda si Polonia, cu preturi accesibile la camere si apartamente, cu mese incluse sau in sistem de self catering .
 

Chateau de la Bourdaisiere, Franta
 

Sursa foto: filfranck.comCe poate fi mai romantic decat o vacanta undeva la tara, in Franta, intr-un castel de poveste! In regiunea Indre-et-Loire se afla Chateau de la Bourdaisiere, datand din secolul al XIV-lea. Castelul a fost refacut un secol mai tarziu de catre Regele Francois I, pentru amanta lui. Unul dintre principalele avantaje ale acestui castel, pe langa frumusetea si romantismul locului, il constituie apropierea de Paris.

Din capitala Frantei pana in Bourdaisiere se face mai putin de o ora. Iar pentru a-ti petrece vacanta in acest castel nu ai nevoie de o avere. Cele mai mici preturi pentru o camera dubla pornesc de la 150 euro pe noapte, fara masa sau 182 euro, cu mic dejun pentru doua persoane.

Cei care isi petrec vacanta la Chateau de la Bourdaisiere au posibilitatea sa faca plimbari pe bicicleta sau cu balonul, echitatie, golf, tenis, inot si chiar pot sa beneficieze de masaje la cerere.

De asemenea, se fac excursii intr-unul dintre oraselele istorice cele mai cunoscute din Franta, Amboise, precum si vizite la alte castele din regiune, Chateau d'Amboise sau Chenonceau.
 

Waterford Castle, Irlanda
 

Sursa foto: kinkaa.co.ukWaterford Castle este un monument istoric oarecum izolat, potrivit pentru turistii dornici de o vacanta linistita, in mijlocul naturii, avand totodata conditii de lux. Castelul dateaza din secolul al XVI-lea si se afla pe o insula de pe raul Suir, in partea de sud a Irlandei.

Cei care ii pasesc pragul sunt gazduiti in camere luxoase, cu decoratiuni opulente, antichitati, tapiterii etc. Pentru irlandezi, Waterford Castle reprezinta o destinatie cunoscuta pentru nuntile care se organizeaza aici. Pentru turisti, principalele activitati de pe insula sunt golful, pescuitul, calaritul si unele sporturi de apa.

Waterford Castle are oferte speciale si promotii pentru diverse evenimente sau perioade. De exemplu, un pachet romantic costa de la 169 euro de persoana. In pachet sunt incluse doua nopti de cazare cu mic dejun si cina gourmet, precum si o sticla de sampanie in camera.

Pentru pachetul deluxe, pretul este de 199 euro de persoana, cu aceleasi conditii. De Sfantul Valentin, o vacanta costa 275 euro si asigura doua nopti de cazare pentru doua persoane, cu mic dejun.
 

Ludlow Castle, Anglia
 

Sursa foto: castle-venuehire.comLudlow Castle se afla in localitatea Ludlow, din Shropshire, Anglia. Primele constructii ale castelului medieval dateaza din secolul al XI-lea. Initial, castelul a fost o fortareata a normanzilor, dupa care a devenit un palat regal fortificat. O lunga perioada, castelul a fost abandonat si a cazut in ruina.

Un proiect din 2007 a restaurant monumentul. Astazi, Ludlow Castle este gazda unor evenimente locale si ofera inclusiv pachete de vacanta cu posibilitate de cazare in apartamente denumite dupa personaje celebre: The Prince Arthur&Catherine of Aragon Apartment, Sir Henry Sidney Apartment etc.

Un apartament pentru 4 persoane costa 475 euro, pentru un sejur de 4 nopti sau 945 euro, pentru un sejur de 7 nopti (pret total, nu de persoana). Pretul include cazarea in apartement pentru intreg sejurul, taxe, incalzire, electricitate, lenjerie, prosoape, obiecte de toaleta.
 

Reszel Castle Hotel, Polonia
 

Sursa foto: listphobia.comReszel Castle a fost in trecut un castel al cavalerilor teutoni. Astazi, castelul este un complex istoric care gazduieste un hotel, un muzeu si o galerie de arta . Reszel Castle Hotel se afla in localitatea Reszel, din nordul Poloniei.

Turistii care doresc sa-si petreaca vacanta aici pot alege din cele 21 de camere pentru oaspeti, decorate cu mobilier realizat manual si elemente gotice. Printre activitatile posibile in regiune sunt ciclismul, echitatia, vanatoarea si chiar plimbarile cu elicopterul. Se pot face si sporturi mai antrenante, precum kayaking sau paragliding.

Principalul avantaj al castelului il reprezinta faptul ca se poate ajunge restul de repede aici, din Cracovia. O camera dubla, pentru doua persoane, costa 280 de zloti polonezi (PLN). 1 PNL =  1,091 lei noi. Astfel, pentru o noapte de cazare cu mic dejun, doua persoane platesc in jur de 305 lei, in total.

Pentru copiii cu varste pana in 7 ani se acorda discounturi de 50%, iar pentru cei pana in 12 ani, sunt reduceri de 30%.
 

Santa Cristina Castle, Italia
 

Sursa foto: wedding.santacristinacastle.comCastelul Santa Cristina este amplasat intr-una dintre zonele cele mai frumoase ale Toscanei, intre muntele Amiata si lacul Bolsena. Originile castelului dateaza din secolul al XVII-lea. Casele de langa castel, de secol XVIII, au fost restaurate si transformate in hotel pentru a gazdui turistii care vin aici cu diverse ocazii: congrese, nunti, intalniri de afaceri etc.

Turistii pot face plimbari prin parcul cu arbori seculari, pot sa calareasca sau sa aleaga un sport de apa precum inot, schi acvatic, windsurfing, sailing etc.

De asemenea, Santa Cristina Castle este un loc de intalnire pentru cei care doresc sa se familiarizeze cu gastronomia toscana si sa participe la cursuri specifice. In Parcul National Monte Rufeno se fac drumetii montane , iar lacul Bolsena ofera posibilitatea turistilor de a se bucura de plaja in sezonul cald.

Se poate ajunge destul de repede la Santa Cristina Castle, cam intr-o ora si jumatate de la Roma sau mai putin, din Siena. Pretul unei camere incepe de la 45 euro si ajunge la 90 euro pe noapte, de persoana, in functie de sezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea