Vacante

#italia #venetia #carnaval

Carnavalul de la Venetia vine in ianuarie

Cei care nu au apucat inca sa plece in vacanta si se gandesc la o destinatie romantica pot profita de evenimentele acestei perioade. Pentru o vacanta plina de distractie, arta, istorie si mister ai ocazia sa iei parte la Carnavalul de la Venetia.

Primul document referitor la folosirea mastilor dateaza din 1268. Astazi, masca in general a devenit mai ales un simbol venetian, desi ele se folosesc din cele mai vechi timpuri.
 

Imbinarea noului cu trecutul
 

carnavalul de la venetia are loc in acest an intre 25 ianuarie si 5 februarie. Tema lui 2008 este “Senzatia”. Carnavalul de la Venetia isi propune sa trezeasca toate simturile celor veniti. Ca in fiecare an, au loc evenimente precum Zborul Ingerului, Marea Parada Istorica, Celebrarea Sfintei Marii, Procesiunea Mastilor. carnaval venetia rosu galbenIn cazul in care nu ai masca si costum, nu-ti face griji.

Magazinele abunda in produse realizate manual. Preturile sunt totusi mari, avand in vedere ca este un eveniment atat de important si ca orasul este asaltat de turisti. Vei avea totusi un suvenir pe care ai ocazia sa-l si folosesti inainte de a-l duce acasa. Un costum de dama tip arlechin este inchiriat cu 185 euro, iar unul de secol XIX cu 195 euro. Daca il inchiriezi si pentru zilele urmatoare platesti 90 euro. In Venetia trebuie sa gusti macar o data dulciurile traditionale, fritole si crostoli. Se organizeaza intalniri in cafenelele din Venetia, cu ciocolata calda si prajituri. Intrarea este 50 euro.

Si daca vrei sa combini mancatul cu distractia, ia parte la evenimentele organizate pe durata carnavalului. Pentru Carnival Opening Opera platesti 180 euro. Cu aceasta suma participi la un cockteil, o cina, un bal mascat si ai ocazia sa asisti la opera “Barbierul din Sevilla”. Daca vrei sa vezi spectacolul muzical despre viata lui Casanova mergi la The Ridotto. Anul acesta participa la Carnavalul de la Venetia si artisti romani .

Dan Puric, formatia Nightlosers si tambalistul Marius Mihalache vor sustine spectacole la editia din acest an. Romania este invitata de onoare la Carnaval. Pe 26 ianuarie, in Piata San Marco, Orchestra de Camera Philarmonica din Bucuresti sustine un concert dirijat de Nicolae Iliescu. Acesta este primul eveniment dedicat Romaniei, din seria ce va urma.

carnival venetia alb

Oferte turistice pentru carnaval
 

Pentru o vacanta de 4 zile in perioada Carnavalului platesti 340 euro. In pret intra transportul cu avionul, transferul la un hotel de 3 stele, cazarea si micul dejun. Daca mergi pe cont propriu, rezerva o camera din timp. Regiunile din imediata apropiere a Venetiei sunt mult mai avantajoase ca pret. La un hotel de 3 stele in oras poti plati si 150 euro pe noapte, in timp ce in zonele inconjuratoare preturile sunt cu 80 euro mai mici. Biletul de avion te costa aproape 300 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea