Vacante

#strainatate #studiu #turisti #calatorii

Care sunt turistii care calatoresc cel mai mult in strainatate

Germanii sunt turistii care calatoresc cel mai mult in strainatate, se arata intr-o analiza de la Centrul de studii pentru vacanta si voiaj (FUR) cu privire la sectorul turistic. Excursiile nemtilor au, in general, o durata mai mare de 4 zile atunci cand se deplaseaza in strainatate.

Conform analizei realizate la Berlin, in 2011 82 de milioane de turisti germani au facut 93.6 milioane de calatorii in strainatate. 47.9 milioane dintre calatoriile germanilor au avut durata mai lunga de 4 zile, adica mai mult de jumatate din numarul calatoriilor. Conform aceluiasi raport, cu date de la banca centrala germana, nemtii au cheltuit pe calatorii 61 de miliarde de euro.

Potrivit studiului, germanii se claseaza pe locul 1 in topul natiunilor care calatoresc cel mai mult in afara granitelor tarii.

Nemtii sunt cunoscuti de multa vreme pentru apetitul lor pentru calatorii, fiind unii dintre europenii care se deplaseaza cel mai mult. Pe de alta parte, germanii sunt priviti si ca unii dintre cei mai exigenti si dificili turisti. Acestia se asteapta la cele mai bune servicii, isi manifesta rapid nemultumirile si nu cheltuiesc sume mari in afara sumei alocate pentru transport, cazare si mancare. Acest lucru ii face sa fie o provocare pentru furnizorii de servicii turistice.

Potrivit Institutului international pentru studii de piata, turistii germani adulti au fost in proportie de 72.2 milioane.


Britanicii si francezii calatoresc mult


Dupa germani, in statistici se claseaza britanicii. Intre cetatenii europeni, britanicii ocupa pozitia a II-a in topul celor care calatoresc cel mai mult in strainatate, cu 57 milioane de deplasari.

Francezii se claseaza pe cea de-a treia pozitie in clasament, cu 31 de milioane de deplasari. Pe locul 4 se afla rusii, cu 24 de milioane.

Cei care calatoresc mult, dar in interiorul tarii, sunt spaniolii. Acestia au avut 160.5 milioane de excursii in 2011, iar 93% dintre acestea au fost facute in Spania.


Sursa foto: chinatibet.people.com.cn
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea