Vacante

#primavara #primavara 2010 #vacanta #destinatii #oferte de shopping #budapesta #viena #circuite #concerte #zip travel #travel studio #interra travel #martie #best comtur

Care sunt destinatiile recomandate pentru primavara 2010

In primavara, operatorii de turism propun pachete de vacanta sub 100 euro de persoana, pret in care sunt incluse transportul cu autocarul, cazarea si micul dejun. Astfel de destinatii sunt Istanbul, Praga, Kusadasi etc. Exista, de asemenea, sejururi in metropolele europene si pachete la concerte, cu preturi euro de persoana (199 euro aproximativ 3 nopti). Circuitele reprezinta o alta varianta economica pentru perioada de primavara.

Daca vrei sa stii care sunt destinatiile recomandate pentru primavara 2010 sau daca iti doresti o vacanta la un pret accesibil, iti prezentam in continuare astfel de oferte.

Shopping de primavara

Pe langa minivacantele de 1 sau 8 martie, prima luna a primaverii reprezinta o perioada buna pentru shopping. Nu se mai vand atat de multe pachete de vacanta precum anii trecuti, insa in 2010 exista beneficiul ofertelor speciale. Preturile sunt atractive in hoteluri si, daca rezervi si platesti biletul de avion cu cel putin o luna inainte, beneficiezi de tarife mai mici. “Vanzarile au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu doar 20%. Scaderea nu este considerabila, desi criza economica isi face simtita prezenta, deoarece hotelierii si-au adaptat tarifele situatiei economice globale. In acelasi timp pachetele create de noi cauta sa ofere cele mai bune costuri pentru turisti, astfel incat portofelele acestora sa devina mai usoare inainte de intoarcerea in Romania, si nu la plecare” ne-a spus Oana Catalina Florea, Marketing Manager ZIP Travel .

O destinatie apropiata si nespus de romantica pentru o vacanta de 1 sau 8 Martie o reprezinta Budapesta. Poti face shopping in principalele artere ale orasului, precum Petofi Sandor, Rakoczi street, Vaci street sau Kigyo street. Daca iti doresti produse traditionale locale, incearca magazinele cu broderii si camasi taranesti. Gasesti, de asemenea, vin de Tokay si brandy de caise (Barackpalinka).

Un pachet de 3 nopti de cazare cu mic dejun si autocar te costa 99 euro, conform agentiei Zip Travel. Ca bonus, primesti un ghid insotitor si un tur panoramic al orasului.

Concerte si sport in primavara

Cei care isi doresc sa faca un cadou special de 8 Martie au posibilitatea sa aleaga un concert sau un meci. Vremea este suficient de buna pentru a merge pe un stadion. In mai au loc mai multe concerte: in Londra este concertul Black Eyed Peas, in Budapesta, concertul Metallica, la Milano, Whitney Houston. In aprilie, poti vedea Parisul si, in acelasi timp, ai putea sa mergi la concertul Mika. Pentru pasionatii de sport, exista numeroase pachete la meciuri de fotbal si la Formula 1. De exemplu, pe 30 mai are loc in Istanbul Marele Premiu de Formula 1, iar pretul unui pachet este de 199 euro.

Pentru o atmosfera mai eleganta, poti alege o scurta vacanta la Viena, pentru a asista la concertul de la Palatul Auersperg. In program sunt Strauss si Mozart. Palatul, construit in stil baroc, a fost ridicat in secolul al XVIII-lea si a fost folosit ca o resedinta pentru reuniuni muzicale, politice sau sociale. Astazi, aici au loc concerte, baluri si chiar nunti.

Un pachet de vacanta la Viena costa 282 euro de persoana, conform agentiei Travel Studio . Oferta asigura 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, bilet la spectacolul “Strauss si Mozart”, taxe hoteliere si taxe de livrare.

Circuite la preturi mici in primavara

Luna martie este una dintre cele mai bune perioade din an pentru calatorii. In tarile europene, temperaturile sunt suficient de placute pentru a face un circuit agreabil. Nu este nici foarte cald, nici foarte frig. Iar preturile la circuite sunt extrem de atractive.

De exemplu, un circuit in Viena, Praga, Bratislava si Budapesta costa 299 euro de persoana, conform agentiei Interra Travel. Un pachet nou aparut pe piata este cel din Europa Centrala. Intr-un singur circuit vezi Cehia, Germania, Polonia si Ungaria, cu vizite in zone precum Budapesta, Praga, Dresda, Berlin, Varsovia, Cracovia sau Auschwitz. Un astfel de circuit costa 425 sau 435 euro, in primavara, in functie de perioada, conform aceleiasi agentii. Circuitul are durata de 11 zile si se realizeaza cu autocarul, clasificat 4 stele.

Alte circuite specifice perioadei de primavara sunt cele din China si Maroc. In special in luna martie se considera ca este o perioada foarte buna pentru vizitarea acestor destinatii. Un circuit in Maroc costa 835 euro de persoana, conform agentiei Best Comtur . Oferta de vacanta este valabila pentru sfarsitul de martie si inceputul lui aprilie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea