Vacante

#Cappadocia #vacanta cappadocia # sfaturi de vacanta #destinatii de vacanta #turism

Cappadocia destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat

Situata in apropiere de centrul Turciei, la aproximativ 300 de km de Ankara, Cappadocia sau "Tara cailor frumosi" este una dintre cele mai cautate destinatii turistice ale momentului. Orasele subterane, formele de relief sculptate cu maiestrie de vulcani si atractiile specifice zonei transforma aceasta regiune intr-o destinatie de vis pentru vacanta de vara.

Iata ce trebuie sa faci daca ajungi vara aceasta in Cappadocia.

Plimba-te cu balonul

Sursa foto: turkeyculturaltour.com

Plimbarile cu balonul deasupra vailor sunt specifice Cappadociei. Formele bizare de relief se vad mai bine de sus, insa trebuie sa ai bani pregatiti pentru aceasta distractie, cea mai scumpa de altfel din vacanta ta. O plimbare de o ora cu balonul costa in jur de 150 de euro, insa experienta merita toti banii. Multi dintre cei care au trait-o spun ca au avut parte de momente magice.

 

Viziteaza orasele subterane

Sursa foto: tixeertne.wordpress.com

 

Una dintre cele mai mari atractii ale Cappadociei este reprezentata de orasele subterane, sapate in stancile de piatra. Goreme, Kaymakli, Nevsehir, Avanos si Derinkuyu sunt cele mai importante.

 

Rezerva mai mult timp pentru vizitarea orasului Goreme, cunoscut pentru cele mai spectaculoase "hornuri ale zanelor", formatiuni de roca modelate de eruptiile vulcanice, ploi si vant sub forma de hornuri uriase, conice. In Goreme poti vizita si un muzeu in aer liber, precum si numeroase biserici.

Se spune ca orasele subterane dateaza inca din Evul Mediu. In prezent, unele dintre ele nu mai sunt locuite, insa localnicii au grija de ele, pentru a atrage turistii.

Cazeaza-te in pestera

Sursa foto: cappadociatoursguide.com

Nu chiar in pestera, ci intr-un hotel amenajat in pestera. Desi te gandesti la un loc intunecos, umed si deloc primitor, vei fi surprins sa vezi cat de bine arata camerele. Nu sunt luxoase ca intr-un hotel de 5 stele, dar sunt curate si decente. Sunt turci care vin in Cappadocia doar pentru a se bucura de aceasta experienta unica.

Plimbarile prin vaile Cappadociei, vizitele la magazinele de suvenire si crearea propriilor obiecte din lut in Avanos sunt atractiile care completeaza o vacanta de vis in aceasta regiune magica.

Rasfata-te cu mancarea traditionala

Cand obosesti sa vizitezi Cappadocia, poposeste la o terasa sau un restaurant si delecteaza-te cu mancare traditionala. Ceaiul este vedeta in intreaga Turcie, asa ca dupa masa poti savura in liniste o ceasca de ceai aromat sau, daca preferi ceva dulce, o felie de pepene proaspat.

Sursa foto principala: jetsetter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea