Vacante

#calatorii #vacanta de relaxare #beneficii vacanta

Calatoriile au un efect benefic asupra sanatatii

Calatoriile au un efect benefic asupra sanatatii, arata unele studii recente. Unii si-ar dori chiar ca medicii sa recomande vacante impotriva stresului.
 

Calatoriile ii fac pe oameni mai fericiti si mai sanatosi


Conform unui studiu mentionat de Travel Pulse, a crescut numarul americanilor care planuiesc sa calatoreasca in vacanta de vara 2012. Cercetarea a fost realizata de o companie din Washington, Heart+Mind Strategies si a implicat 1000 de persoane intre 21 si 74 de ani.

Peste jumatate dintre americani cred ca medicii ar trebui sa prescrie vacante pentru a combate stresul. 9 din 10 americani afirma ca sunt mai fericiti dupa o vacanta. 77% dintre repondenti considera ca starea de sanatate li se imbunatateste dupa o calatorie.

"Vacantele imbunatatesc foarte mult calitatea vietii" afirma Dr. Ian Smith, expert in sanatate si wellness si autor de bestseller-uri. In cazul americanilor, peste jumatate dintre angajati nu si-au luat concediul de odihna. Cel putin 82% dintre participantii la studiu sunt de parere ca vacantele sunt chiar mai importante in perioada de criza economica, pentru a face mai usor stresului de la job.

Tot 82% dintre repondenti afirma ca unele dintre cele mai frumoase momente din viata lor au avut loc in timpul vacantelor. 59% dintre participanti cred ca pierderea concediului de odihna platit scade bunastarea generala a unei persoane.

Calatoriile: beneficii sau riscuri privind sanatatea?


Desi toata lumea isi doreste sa calatoreasca, turismul implica, uneori si riscuri in ceea ce priveste sanatatea. O cercetare din Germania in 2002 arata ca, desi turistii se confrunta uneori cu probleme de sanatate in calatorii, in general, perceptia este una pozitiva asupra calatoriilor.

Participantii au raspuns la intrebari privind masurile de precautie privind sanatatea, consultatiile medicale facute in timpul calatoriilor si perceptia calatorilor asupra starii lor de sanatate. 10.1% s-au confruntat cu probleme de sanatate legate de calatorii si 1.8% au suferit rani in timpul excursiilor. In calatoriile in Europa, 6% dintre repondenti au avut probleme, in timp ce calatoriile indepartate au insumat 16.2%.

S-a constatat, insa, in final, ca numarul consultarilor si ingrijirilor medicale a scazut dupa calatorii. Impactul pozitiv al calatoriilor asupra repondentilor a parut mai mare decat impactul problemelor de sanatate intampinate.

Sursa foto : clhia.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea